10.000 civile er flygtet fra det østlige Aleppo på et døgn

Bombardementer har ikke været indstillet et øjeblik hele natten til mandag, siger en journalist fra Reuters.

Civile venter uden for et af regeringens militære centre for at få tilladelse til at besøge deres pårørende. De er evakueret fra det østlige Aleppo. Regimet kontrollerer nu 93 procent af byen, siger SOHR-chef Rami Abdulrahman. Reuters/Omar Sanadiki Fold sammen
Læs mere

Äleppo. Over 10.000 civile er flygtet fra det østlige Aleppo på 24 timer, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR).

Dermed er i alt omkring 130.000 civile flygtet ud fra den østlige del af storbyen siden midten af november.

På det tidspunkt indledte det syriske militær sammen med dets allierede en offensiv for at fordrive oprørsstyrkerne fra Aleppo.

Oprørerne har haft kontrol over det østlige Aleppo siden 2012.

Militæret og dets allierede indtog tidligt mandag distriktet Sheikh Saeed. Dermed har de erobret kontrol over omkring 90 procent af det østlige Aleppo.

- Hæren har fuldt kontrol over bydelen Sheikh Saeed. Regimet kontrollerer nu 93 procent af byen, siger SOHR-chef Rami Abdulrahman.

Ifølge overvågningsgruppen er flere bydele i nærheden fuldstændigt blevet tømt for civile under offensiven.

De 10.000 mennesker er flygtet fra området. De er enten taget til det vestlige Aleppo eller til nordlige områder i byen.

Bombardementerne af de oprørskontrollerede områder lyder som de mest intense i adskillige dage, siger øjenvidner i det vestlige Aleppo.

- Bombardementerne har ikke været indstillet et eneste øjeblik hele natten til mandag, siger en journalist fra Reuters i den regeringskontrollerede sektor.

Det statslige nyhedsbureau Sana skriver, at tusindvis flygtede fra oprørernes distrikter på få timer søndag og blev kørt til modtagercentre i busser.

Eksperter siger, at det virker som om, at det kun er et spørgsmål om tid, hvornår Assad vil have knust den væbnede oprørsbevægelse. Og regimet får slået fast, at det ikke kan besejres militært.

Ifølge det russiske forsvarsministerium har over 700 oprørere opgivet kampen og lagt deres våben i den østlige del af Aleppo og bevæget sig mod den vestlige del af byen i løbet af de seneste 24 timer.

/ritzau/AFP