10-årig dreng overlever flystyrt

OPDATERET: En 10-årig hollandsk dreng er eneste overlevende ved et flystyrt i Libyen, der har kostet mindst 103 livet, oplyser luftfartsmyndigheder og trafikministeren i Tripoli.

Foto: Libysk tv

En ti-årig hollandsk dreng er eneste overlevende ved et flystyrt i Libyen, der har kostet mindst 103 livet, oplyser luftfartsmyndighederne i Tripoli.

Libyens transportminister Mohamed Zidan siger til Reuters, at det overlevende barn har et hollandsk pas. Barnet er nu på hospitalet, men har ingen livstruende skader.

Imidlertid kan det hollandske udenrigsministerium endnu ikke bekræfte informationerne om den hollandske dreng. Ministeriet bekræfter dog, at der var flere hollandske statsborgere om bord på flyet.
 
I alt var der 93 passagerer og 11 besætningsmedlemmer ombord på Airbus A330-200-flyet, der styrtede ned på vej mod Tripoli i Libyen fra Johannesburg i Sydafrika.

Afriqiyah Airways flight 8U771 styrtede i jorden nær Tripoli lufthavn. Ifølge AFP styrtede flyet i jorden lige før landing.

Der var ingen umiddelbar indikation på, hvorfor flyet var styrtet ned.

- Det eksploderede ved landingen og smuldrede fuldstændig, siger en anonym sikkerhedsansat i Tripoli Lufthavn til AFP.

Ifølge AFPs reporter kunne man se vraget på afstand, men der var ingen søjler af røg, der stod op. Vejrforholdene i Tripoli var gode onsdag morgen med kun få skyer på himlen.

Ulykkesstedet er blevet afspærret af sikkerhedsfolk, mens ambulancer og beredskabskøretøjer kørte hastigt frem og tilbage mellem lufthavnen og hovedstaden omkring 50 km væk.

Tragedien gentager sig

Landingen i Tripoli var kun et stop-over, og flyet skulle have fortsat mod Gatwick Lufthavn i London, rapporterer det britiske nyhedsbureau BBC.

BBC skriver også, at der skulle være passagerer fra en række nationaliteter ombord på flyet - herunder briter og sydafrikanere. Alle besætningsmedlemmer er fra Libyen. Der er ingen oplysninger om danske passagerer.

Sidste år kostede et flystyrt ud for Comorerne 152 passager livet. Kun en 14-årig pige overlevede efter at have holdt sig oven vande i 13 timer. Det forulykkede fly var den gang på vej fra Yemens hovedstad, Sana, til lufthavnen i Moroni.