1.800 forbrydere på fri fod i Yemen

Kampene mellem houthi-oprørere og den saudiarabisk-ledede koalition fortsætter i Yemen, hvor oprørerne har befriet 1.800 fanger fra et fængsel.

Shiamuslimske oprørere i Yemen har været i stand til at drive landets sunnimuslimske præsident på flugt. Det har fået Saudi-Arabien til at engagere sig militært, af frygt for, at shiaoprøret skal brede sig i regionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: KHALED ABDULLAH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

YEMEN: De voldsomme kampe om magten i Yemen fortsætter søndag, hvor den shiamuslimske houthi-oprørsgruppe blandt andet har løsladt 1.800 fanger fra et fængsel i byen Saada. Samtidig tog oprørerne kontrol med en større militærbase.

Det rapporterer nyhedsmediet Al Arabiya.

Som modsvar lod den saudiarabisk-ledede koalition bomberne regne ned over byen, og en talsmand i den saudiarabiske hær oplyser, at koalitionen formåede at ramme sine mål og destruere mange af de våben, som houthierne tidligere har erobret fra Yemens hær.

Talsmanden fra den saudiarabiske hær, Ahmed Asiri, fortalte desuden på et pressemøde lørdag, at houthierne ikke længere er i besiddelse af kampfly eller har kontrol over luftbaser i Yemen.

Dermed ser den arabiske koalitions luftangreb, som har stået kontinuerligt på siden torsdag, mod houthi-gruppen ud til at have svækket oprørerne betydeligt.

Koalitionens mål er at styrte den shiamuslimske milits, der har fået fodfæste blandt andet i hovedstaden Sanaa og fordrevet præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi til Saudi-Arabien.

Saudi-Arabien, der hovedsaligt er sunnimuslimsk, har erklæret, at man militært vil hjælpe den yemenitiske præsident tilbage til magten ved at nedkæmpe houthierne, der støttes af Iran.

Ifølge de arabiske ledere i koalitionen, der søndag er samlet til topmøde i Egypten, vil de militære angreb i Yemen fortsætte, indtil oprørerne overgiver sig, skriver flere internationale medier.