1.700 bådflygtninge reddet fra druknedøden i Middelhavet

Den italienske flåde har lørdag reddet 1.700 migranter fra overfyldte både i Middelhavet. Den store redningsaktion fortsætter i forsøget på at redde flere.

1700 er reddet i Middelhavet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ITALIAN NAVY PRESS OFFICE / HAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ITALIEN: 1.700 migranter fordelt på fem overfyldte både i Middelhavet er lørdag blevet reddet i land af den italienske flåde, oplyser kystvagten ifølge Reuters.

Den italienske kystvagt har lørdag modtaget SOS-opkald fra ikke færre end 22 fartøjer, der er stævnet ud fra Libyen, og kystvagten oplyser, at redningsaktionen fortsætter i et forsøg på at redde migranter fra de 17 øvrige både.

Middelhavet er blevet verdens mest dødbringende overfartssted for flygtninge. Således er flere end 2.300 mennesker døde alene i år i deres forsøg på at nå til Europa med båd. Det oplyser Den Internationale Organisation for Migration ifølge Reuters.

Europa kæmper for at klare den rekordstore tilstrømning af migranter, der flygter fra borgerkrigen i Syrien og andre konflikter i Mellemøsten.

I disse dage hersker der kaos ved den græsk-makedonske grænse, hvor tusinder af flygtninge forsøger at krydse ind i Makedonien fra Grækenland.

Lørdag forcerede flere tusinde flygtninge både pigtrådshegn og makedonske urobetjente, da de stormede ind over grænsen ved byen Gevgelija.

Sikkerhedsstyrkerne kastede chokgranater og slog ud med knipler i et forgæves forsøg på at stoppe den store menneskestrøm.

Makedonien erklærede torsdag undtagelsestilstand i landets sydlige og nordlige grænseområder på grund af den store tilstrømning af migranter.

Fredag udtrykte FNs flygtningeagentur bekymring over det makedonske politis hårdhændede behandling af de mange flygtninge.