1.500 fanger er befriet fra underjordisk IS-fængsel

Irakiske styrker har opdaget et stort, underjordisk fængsel i forbindelse med offensiv mod IS-kontrolleret by.

Irakiske tropper holder et IS-flag foran sig, efter de har genvundet kontrollen over landsbyen Al-Mamoura, der ligger nær byen Heet. Fold sammen
Læs mere
Foto: NAWRAS AAMER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagdad: Irakiske sikkerhedsstyrker har befriet 1.500 personer, der var taget til fange af ekstremistgruppen Islamisk Stat (IS) og spærret inde i et underjordisk fængsel i byen Heet.

Befrielsen af de mange indsatte skete i forbindelse med, at regeringssoldater forsøgte at generobre Heet i det vestlige Irak fra Islamisk Stat-jihadister. Det oplyser irakiske embedsfolk lørdag.

- Under deres fremrykning for at befri og rydde byen Heet for organisationen (IS, red.), opdagede sikkerhedsstyrker et stort fængsel. Fængslet var placeret under jorden og husede 1500 mennesker, der blev befriet, siger oberst Fadhel al-Nimeawi.

Sikkerhedsstyrkerne har formået at generobre dele af Heet, der var en af de største byer i Anbar-provisen, som IS fortsat havde kontrol over.

En lokal embedsmand oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at de fleste af de løsladte personer er civile.

I en lynoffensiv besatte krigere fra Islamisk Stat i 2014 store områder nord og vest for hovedstaden Bagdad i 2014. Siden har sikkerhedsstyrker slået igen og generobret betydelige dele fra jihadisterne.

Efter generobringen af provinshovedstaden Ramadi, var Heet og Fallujah to af de mest befolkningsrige byer, som islamisterne fortsat havde kontrol med i Anbar.

Med luftstøtte fra den amerikanskledede koalition indledte irakiske styrker i midten af marts en stor offensiv mod Heet, men fremrykningen blev delvis forsinket af, at et stort antal soldater under offensiven blev beordret tilbage til Bagdad for at deltage i sikkerhedsaktioner.

/ritzau/AFP