Sverige: Skiparadis i børnehøjde Foto: Anna Hållams/imagebank.sweden.se

Skiskoler i verdensklasse, kort afstand fra Danmark og høj sikkerhed gør Sverige til den perfekte skidestination for børnefamilier. Her forstår børnene, hvad skilæreren siger, og snart kan hele familien følges ad på ski ned ad fjeldet.


Skiferie er den perfekte ferieform for hele familien. Her venter der store oplevelser sammen midt i naturen og masser af frisk luft. Samtidig får man rørt sig sammen på en sjov måde, så ferien bliver aktiv på allerbedste vis. Og hvad er bedre end at hygge sig sammen om aftenen med varm kakao og god mad, når frosten har bidt så dejligt i kinderne hele dagen?

Sverige har i mange år været en af børnefamiliernes foretrukne destinationer for skiferien. Og det er ikke uden grund, for Sverige har alt det, som børnefamilierne efterspørger til en forrygende tur på ski.

»Sverige er efter min mening det bedste sted at introducere børnefamilierne for skiløb. Sverige er tæt på og har gode faciliteter samt høj sikkerhed på pisterne. Og den måde, som ungerne lærer at stå på ski på her, fås ikke bedre i verden,« fortæller Kenneth Bøggild, som er skiekspert og administrationschef i Dansk Skiforbund og selv tager sin datter med på ski i Sverige flere gange hver sæson.


Foto: Idre Fjäll

Gode råd til skiferie med børn

Skiskole betaler sig

Book børnene ind på skiskole de første par dage i ferien – gerne i god tid, da pladserne er populære. Med en veluddannet lærer i verdensklasse får børnene den bedste start på ski.

FAKTA

Tag hensyn til børnene

Børn og voksne har forskellige behov og grænser. Respektér børnenes grænser og eventyrlyst, og nyd tiden sammen som familie. Så skal du nok senere komme på de stejleste pister.

Lej og lån dig frem

Selv om I med garanti vil drømme om at komme afsted igen, så lad være med at købe jer fattige i skiudstyr inden første tur. Lån eller lej i stedet udstyret, – så kan I altid købe jeres eget grej senere.

Skiferie er også andet end ski

Skiløb er langtfra det eneste, Sveriges skisportssteder tilbyder. Tag f.eks. i svømmehallen, på kanetur eller på snescooter-safari. De fleste skisportssteder har masser af andre aktiviteter end skiløbet, der kan være med til at gøre skiferien til årets bedste ferie – også for nybegynderen.

severin-d-358775-unsplash.jpg

Fremme i de grønne sko på BMW værkstederne

BMW autoriserede værksteder i Danmark er også frontløbere inden for bæredygtig udvikling.

Læs mere om bæredygtighed hos BMW


Alle autoriserede BMW værksteder i Danmark er ISO 14001-certificerede. Det betyder, at der bliver taget ansvar for alle miljømæssige forhold før, under og efter service, blandt andet i forhold til affald og genanvendelse.


Værkstederne har reduceret strømforbruget med 990.000 kWh i perioden 2014-2017, hvilket svarer til årsforbruget af strøm hos 619 danskere.


De har også reduceret vandforbruget med 6751 m3 i perioden 2014-2017, svarende til 179 danskeres vandforbrug om året.


Kilde: BMW Danmark

Opdag mulighederne i Sverige

»Sverige er efter min mening det bedste sted at introducere børnefamilierne for skiløb. Sverige er tæt på og har gode faciliteter samt høj sikkerhed på pisterne. Og den måde, som ungerne lærer at stå på ski på her, fås ikke bedre i verden,« fortæller Kenneth Bøggild, skiekspert og administrationschef i Dansk Skiforbund


Skiskoler i verdensklasse

En af dem, der har oplevet skiferie for første gang i Sverige, er bloggeren Allan Thullesen, som skriver om sit liv og sine døtre på bloggen ‘Far til Fire Piger’. I marts sidste år besøgte han sammen med pigerne Falköping, hvor både han og pigerne kastede sig ud i skiferie for allerførste gang. 

 »Det var en stor oplevelse og totalt optur at være på ski sammen. Vi nød tempoet og at være sammen som familie. Vi var alle fem i skiskole – det var sjovt at være på samme niveau, og det var virkelig en rar og hyggelig oplevelse. Det var som at komme hjem til nogen for at lære at stå på ski, for der var et ret fantastisk nærvær fra skilærernes side,« fortæller Allan Thullesen, der virkelig fik blod på tanden efter flere skioplevelser med sine piger i Sverige.

Sveriges skiskoler er da også nogle af de bedste i verden, mener Kenneth Bøggild, der ikke kan rose den svenske tilgang til undervisningen nok:

»Det var især svenskernes tilgang til skiskolerne, der for alvor åbnede mine øjne for skiferie i Sverige. De er gode til at se børnene, hvor de er, og se, hvad de har behov for.«


Foto: Grönklittsgruppen

Lad skiene stå: Tre sjove aktiviter på skiferien uden ski

Selvom du tager på skiferie for at stå på ski, så kan man godt blive lidt træt i lårene - især de yngste familiemedlemmer. Heldigvis er der masser at give sig til i Sveriges mange skiområder, som giver dig helt nye oplevelser.

FAKTA

Kælketure

For de allermindste (og måske også for deres forældre), kan det være rart at kunne holde en pause fra skiene og stadig lave noget aktivt sammen.

Badeland

Findes der noget bedre end at plaske i det varme vand efter en dag på ski? Flere af Sveriges vintersportssteder byder på badelande, mindre pools og afslappende spa-afdelinger med jacuzzi.

Hundeslæde

Oplev Sverige fra hundeslæde (på svensk: hundspann), mens slædehundene nyder arbejdet og trækker jer af sted. En tur med hundeslæde kan opleves på flere skidestinationer i Dalarna og Jämtland Härjedalen.

Korte afstande fra Danmark

»Vi nød virkelig, at vi ikke skulle køre ret langt for at komme ud at prøve skiferien af. Det var virkelig rart, at vi ikke skulle køre i flere dage med overnatning undervejs,« siger Allan Thullesen, og skieksperten Kenneth Bøggild giver ham ret:

»Der er ikke så langt til Sverige, og der er sjældent meget trafik. Det er lige før, at man ikke kan nå at høre den nyeste bog om Iqbal færdig som lydbog, før man er fremme ved destinationen.«

Desuden er rammerne på skidestinationerne i topklasse og tilbyder alt det, som børnefamilierne efterspørger.

Der er virkelig mange tilbud ud over selve skiløbet. Der er aktiviteter med skisportstedernes maskotter, hundeslæde, kanetur, børnenes aftserski, natskiløb og meget andet.


Foto: Christopher Hunt

Læs flere artikler her

Lorem ipsum dolor si amet

This CEO and entrepreneur are working on their laptops building a social media marketing strategy to showing bloggers how to make money on Facebook, Pinterest, and Instagram. Teamwork on this promotion will bring lots of sales for their startup. Photographer breeandstephenphoto.  Models: austindistel and argelalgura.   If you use this photo on your site, I would be very appreciative if you would please credit in the caption or meta to www.distel.co.

Lorem ipsum dolor si amet

Me and my film crew were setting up for a basic interview. Before the interviewee sat down for the camera, the interviewer went over some questions with him. They proceeded to bounce ideas off of each other and had an energetic brainstorm.

Lorem ipsum dolor si amet

DTU Science Park

Søhuset

til toppen

Artiklen er produceret af Berlingske Media

Annoncørbetalt indhold (native indhold) er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media PartnerLab og en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af dette indhold.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedekleration

Berlingske_partnerlab_logo_sort.png