Hun kan godt være giftig

Pia Allerslev, Venstres kommende borgmester i København, sammenlignes med Ida fra "Krøniken", men kan også sende verbale giftpile.

Pia Allerslev - kommende fritids- og kulturborgmester i København. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Hun sammenlignes med TV-figuren Ida Nørgaard fra "Krøniken". Men Venstres kommende fritids- og kulturborgmester i København, Pia Allerslev, er også i stand til at sende verbale giftpile mod sine modstandere.

Københavnerne kender hende mest som den unge, storsmilende politiker, der kan sine replikker og fremsiger dem overbevisende. Måske er det derfor, at Venstres kommende leder på Rådhuset, Pia Allerslev, sammenlignes med tv-figuren Ida Nørgaard fra "Krøniken". "Frisk, slagfærdig og stædig," som kollegaen Søren Pind skriver på sin weblog.

"Mor Danmark plejer jeg lidt drillende at kalde hende, når hun har været på tv og lyser af ærlig og oprigtig indignation, der fylder hele skærmen," lyder Søren Pinds videre karakteristik af den 35-årige læreruddannet politiker, der 1. januar næste år overtager posten som kultur- og fritidsborgmester efter Martin Geertsen.

Men de politiske modstandere på Rådhuset med den socialdemokratiske overborgmester Ritt Bjerregaard i spidsen kan godt glemme alt om, at de udelukkende har med en venlig og imødekommende politiker at gøre. Én, der retter ind til højre, når flertallet har talt. For Pia Allerslev kan både være blid som et lam, stærk som en bjørn og giftig som en kobra.

Hun var bl.a. aktiv deltager i den blodige kamp om Søndre Slagmark, som opgøret mellem Venstres daværende ordfører Jens Rohde og Martin Geertsen blev døbt, da de i 2005 kæmpede om at blive valgt til Folketinget i Søndre Storkreds. I den forbindelse fortalte Pia Allerslev, at hun i 2003 havde udfordret Jens Rohde som folketingskandat i Rådhuskredsen men var blevet truet af Venstres partisekretær til at trække sig, hvis hun ønskede, at der fortsat skulle ses med velvilje på hendes person i Venstre.

Pia Allerslev var også det eneste medlem af Venstre, som udtalte sig offentligt, da gruppefællen Jesper Schou Hansen tidligere på året blev hovedperson i en politiefterforskning om mulig korruption i forbindelse med et NCC-byggeri i Sydhavnen. Og da politiet havde konkluderet, at der ikke var noget at komme efter, slog Pia Allerslev kontra mod overborgmester Ritt Bjerregaard, der blev beskyldt for at stå bag korruptions-mistanken mod "én af hendes mest kritiske politiske modstandere.

"Vi skal simpelthen have sat en prop i Ritt Bjerregaards magtfuldkomne manerer," lød det i slutningen af marts fra Pia Allerselv.

Om fire og en halv måned bliver Ritt Bjerregaard og Pia Allerslev borgmesterkolleger. Og den nye Venstre-leder skal dermed lære kunsten at hive så mange penge til sit område fra flertallet i økonomiudvalget og samtidig være i skarp opposition til samme flertal.

Søren Pind er ikke i tvivl om, hvordan det vil komme til at gå: "Jeg er helt sikker på, hun kommer til at klare det super godt," skriver han på sin weblog.