Trafikulykke på Langebro: 25-årig mand sigtet i sag om politibetjents død

Vanvidskørsel var skyld i betjents død. 25-årig mand er fængslet efter ulykken og nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab.

Efterspillet til vanvidskørslen på Langebro i København den 23. juli 2019 er ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) et godt eksempel på, hvorfor det ikke længere skal være muligt at udeblive fra retten uden god grund. Fold sammen
Læs mere
Foto: presse-fotos.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ifølge politiets sigtelse en 25-årig mands vanvidskørsel, som natten til tirsdag kostede en 35-årig politimand livet i en ulykke på Langebro i København.

Tirsdag har anklager Martin Strandby Nielsen i dommervagten i Københavns Byret læst sigtelsen mod den 25-årige mand op.

Manden er mistænkt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og for i grov kådhed at have udsat andres liv for fare.

»Min klient nægter sig skyldig,« lyder det fra forsvarsadvokat Bjørn Caning.

Dommeren fandt dog politiets materiale mod ham så overbevisende, at hun besluttede, at han skal sidde varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Den 25-årige mand bar på et guldur, da han tirsdag eftermiddag blev ført ind i retslokalet, hvor han tog plads i vidneskranken. Her sad han i fem minutter, inden dommer Karen Duus Mathiesen valgte at lukke dørene til retsmødet.

Det gjorde hun efter ønske fra anklageren. Han henviste til, at der kunne være eventuelle andre gerningsmænd i sagen, og at politiet var på et tidligt stadie i efterforskningen.

Dermed forbliver den 25-årige mands forklaring om sagen skjult for offentligheden indtil videre.

Ulykken skete kort før klokken halv et natten til tirsdag. Her kørte seks-syv biler sammen på Langebro, som forbinder Københavns indre by med Amager.

Hovedstadens Beredskab oplyser i sin døgnrapport, at flere personer kom til skade ved ulykken, og at redningsmandskabet anvendte hydraulisk værktøj til at frigøre en person.

Københavns Politi har oplyst, at den 35-årige politimand var i tjeneste, da han tilfældigt blev impliceret i ulykken

»Han var en vellidt kollega, som efterlader et stort tab hos Københavns Politi. Mine tanker og dybeste medfølelse går til de pårørende,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse.

Politigården i København flager i dag på halv.

Sigtelsen, som blev læst op under tirsdagens retsmøde indeholdt ingen oplysninger om, hvorfor der skule være tale om vanvidskørsel. Typisk hænger det dog sammen med høj fart.

I byretten var den sigtedes to brødre mødt op.

»Det er en ulykkelig situation, og vi kondolerer til den afdødes familie,« siger de.

/ritzau/