Skærpede regler for hospitaler i hovedstaden – kun én besøgende pr. indlagt

Efter et stigende antal smittede i Hovedstadsområdet indfører Region Hovedstaden nu skærpede besøgsrestriktioner på hospitalerne. Reglerne skal forhindre smittespredning.

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Region Hovedstaden påbud om at fastsætte midlertidige restriktioner for besøgendes adgang til alle hospitaler, der er beliggende i regionen. Indtil videre vil det som hovedregel kun være muligt at have besøg af én person pr. patient. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Er man indlagt på et af Region Hovedstadens hospitaler, vil det fremover kun være muligt at få besøg af én person ad gangen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har nemlig fra 15. september påbudt regionen at indføre skærpede regler for antallet af besøgende. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

»Situationen med coronasmitte i Hovedstadsområdet er desværre ganske alvorlig, og derfor kommer der restriktioner på besøg for hospitalerne nu,« siger regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

De nye restriktioner betyder, at man som indlagt kun må få besøg af én enkelt af sine nærmeste pårørende ad gangen, ligesom man højst må have én ledsager med, hvis man skal til undersøgelse eller ambulant behandling.

Er den indlagte et barn, gælder det dog, at der gerne må være to pårørende med, og er man indlagt med en kritisk sygdom, er det også muligt at få besøg af mere end én pårørende.

Ifølge Region Hovedstaden skal de nye besøgsrestriktioner forhindre unødig smittespredning og trængsel på hospitalerne. Ifølge Sophie Hæstorp Andersen (S) har regionen en særlig opgave i at holde coronasmitten væk fra hospitalerne, så patienter og medarbejdere kan føle sig trygge.

»Jeg har stor forståelse for, at det er svært ikke at kunne få besøg frit, når man er indlagt, men lige nu har vi et fælles ansvar for at mindske smittespredningen mest muligt. Jeg håber dog snart, at vi kan åbne vores hospitaler igen, da pårørende udgør en vigtig ressource i behandlingen,« udtaler hun.

Styrelsen for Patientsikkerhed understreger desuden, at alle besøg så vidt muligt skal foregå udendørs.

De nye regler for besøg træder i kraft med det samme. Restriktionerne bliver tilpasset løbende, i takt med at smittetrykket ændrer sig. Derfor kan restriktionerne i den nærmeste fremtid både blive lempet og strammet yderligere.