Politisk kommentator tror ikke, Frank Jensen trækker sig som overborgmester i dag: »Men jeg tror, at det ender med det«

Frank Jensen kan måske godt ride stormen af på mødet med S-ledelsen i aften. Men inden for en overskuelig fremtid er han færdig som overborgmester i København. Det er vurderingen fra politisk kommentator, Carsten Mai.

Carsten Mai er tidligere og rådgiver for forhenværende overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Hvis ikke Frank Jensen er færdig som overborgmester i Danmarks hovedstad efter det hasteindkaldte møde med S-ledelsen i København søndag aften, så sker det indenfor en overskuelig fremtid.

Således lyder vurderingen fra politisk kommentator Carsten Mai, der har været presserådgiver for tidligere overborgmester i København Jens Kramer Mikkelsen (S).

»Jeg tror ikke, at han selv har læst skriften på væggen og trækker sig som overborgmester i dag. Men jeg tror, at det ender med det,« konstaterer Carsten Mai efter, at flere kvinder i de seneste dage er stået frem og har fortalt om oplevelser med krænkelser begået af Frank Jensen.

Den tidligere politiske rådgiver mener godt, at Frank Jensen kan tale sagen til rette med den øvrige S-ledelse i København søndag aften.

»I hvert fald i en retning af, at der ikke bliver truffet nogen knivskarp konklusion i dag,« tilføjer han.

Til gengæld mener han ikke, at overborgmesteren kan overleve det pres fra støttepartierne, som ifølge Carsten Mai kun vil stige yderligere i de kommende dage.

»Seriekrænker« er et stigmatiserende ord

Ikke mindst Enhedslisten, SF og R er blevet tiltagende mere kritiske, og så sent som søndag før mødet udtalte Enhedslistens gruppeformand i København, Karina Vestergård Madsen, at »min tillid er lig nul«.

Kan du se et udfald, hvor Frank Jensen bliver som overborgmester i København frem til valget næste år?

»Man skal aldrig sige aldrig, men i øjeblikket hælder jeg til, at det bliver meget, meget svært for ham,« siger han og uddyber:

»Det prædikat, der er blevet sat på overborgmesteren i de her dage er »seriekrænker«, og det er et ord, der er så stigmatiserende, at det er svært at leve med i en politisk sammenhæng.”