Politiet efterlyser vidner til pirattaxa-voldtægt i Lyngby

1. september blev en 21-årig kvinde voldtaget af chaufføren i en pirattaxa. Det skete centralt i Lyngby og nu efterlyser politiet vidner til bilen.

Politibil ved Københavns Byret, mandag den 4. marts 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Søndag 1. september omkring kl. 06.50 om morgenen blev en 21-årig kvinde voldtaget af chaufføren i en pirattaxa, der holdt parkeret centralt i Lyngby i Nordsjælland.

Nu søger Nordsjællands Politi vidner til den grove og usædvanlige forbrydelse.

Kvinden blev samlet op i det centrale København af pirattaxachaufføren, der kørte hende mod nord.

Da de var ankommet til Lyngby Omfartsvej under Lyngby Hovedgade kørte chaufføren pludselig ind til siden, hvorefter han voldtog kvinden.

Efter forbrydelsen kørte han kvinden til krydset Grønnevej/Virumvej i Virum, hvor hun klokken 07.09 blev sat af, hvorefter chaufføren fortsatte ad Virumvej i retning mod København.

Efter voldtægten under Lyngby Hovedgade blev kvinden sat af ved krydset Grønnevej/Virumvej i Virum kl. 07.09.

Lys eller hvid SUV

Chaufføren beskrives som en 32- til 40-årig mand, mørklødet, udenlandsk af udseende, overvægtig, kort, mørkt hår, bred eller flad næse. Han talte dansk og engelsk og kørte i en hvid/lys SUV, muligvis en Skoda Yeti model 2010-2014.

Nordsjællands Politi vil gerne høre fra vidner, der har set sådan en bil om natten søndag den 1. september i København og Nordsjælland, herunder vidner, der har set bilen holde under Lyngby Hovedgade, eller som så kvinden blive sat af i Virum.

Politiet vil også gerne høre fra vidner, der har kendskab til en bil som den beskrevne, der benyttes som pirattaxa, herunder også borgere, der har kørt i bilen eller lignende biler.

Den vagthavende på Nordsjællands Politi kalder sagen for »usædvanlig« og oplyser, at der kører en del pirattaxaer rundt om natten i København. Det vil sige bilister i almindelige personbiler på udkig efter en hurtig indtægt fra ventende taxakunder i nattelivet.

Vidner og andre med oplysninger til sagen bedes kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114.