Partybusgæster larmer om natten og benytter ikke mundbind. Det får minister til at råbe op

Partybusser bliver ikke ramt af nye coronarestriktioner, og unge kan derfor fortsætte festen i busserne. En minister har derfor et meget klart budskab til både busudlejere og gæster.

 
Antallet smittede med corona er begyndt at stige, og det er især unge mellem 20-29 i hovedstadsområdet, der er ramt. Få det fulde overblik over situationen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix, redigering: Ida Meesenburg Fold sammen
Læs mere

Statsminister Mette Frederiksen (S) har i dag bedt de unge om at »skrue ned for festerne«.

Opfordringen kommer efter meldingen om nye coronarestriktioner, som fra torsdag sætter en stopper for festligheder på barer, cafeer og restauranter efter klokken 22.

Men en særlig form for festarrangør skal hverken leve op til krav om forsamlingsforbud eller lukketider – nemlig partybusserne.

Der er hverken krav om lukketid eller forsamlingsbud, når de unge fester i busserne. Dog gælder kravet om mundbind blandt festgæsterne. Og lige netop kravet om mundbind tager transportminister Benny Engelbrecht (S) alvorligt. Det gør han klart, især over for partybusudlejerne i en besked på Twitter:

Uenigheder om mundbind

Lasse Cordsen, direktør for partybusfirmaet »barbussen.dk«, har indtrykket af, at festgæsterne overholder kravet om mundbind. Men det kan ikke være bussens ansvar at holde øje med det under køreturen:

»Vores indtryk er, at de fleste bærer mundbind. Det er vores pligt at sørge for, at gæsterne har mundbind på, når de træder om bord på bussen. Hvad der sker, når bussen kører, kan vi desværre ikke holde øje med. Vores chauffør koncentrerer sig om trafikken. Ikke hvad der sker bag i bussen.«

Transportminister Benny Engelbrecht mener dog, at det forholder sig en smule anderledes:

» Det er virksomhedens ansvar at sørge for, at gæsterne bærer mundbind. Hvordan man sikrer, at gæsterne efterlever det, er op til virksomheden selv. Men det virker som om, at der lige skal læses op på ansvarsfordelingen her.«

Larm sent om natten

Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at private fester lukker klokken 22 for at sikre, at gæster kan holde afstand. Opfordringen gælder ifølge transportminister Benny Engelbrecht også for partybusserne.

»Chancen for, at det er muligt at holde afstand, er helt utroligt lille, og det er også derfor, at folk ikke skal befinde sig i en partybus klokken fire om natten. Busserne bør køres i garagen klokken 22,« siger transportministeren.

Noget tyder dog på, at flere af partybusserne fortsætter festen til langt ud på natten.