Nye prisstigninger på kollektiv trafik i København - det betyder det for dig

Det bliver dyrere at køre i bus, tog og metro fra 19. januar 2020. Her kan du se, hvad det betyder for dig.

Priserne stiger endnu engang på den kollektive trafik i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Allerede nu skal man betale ekstra for at køre med metro efter åbningen af Cityringen. Efter 19. januar 2020 bliver det dog endnu dyrere at køre med kollektiv trafik i hovedstadsområdet samt på resten af Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Din Offentlige Transport (DOT), som er et samarbejde mellem DSB, Metroselskabet og Movia, justerer hvert år priserne på kollektiv transport, så de følger den almindelige prisudvikling. I år er denne stigning på omkring 1,6 procent i gennemsnit, skriver minby.dk.

Først de gode nyheder: Priserne for den kortest mulige tur med rejsekort på to zoner, enkeltbilletter og for rejser på rejse- eller pendlerkort mellem 7-10 zoner stiger ikke. Det samme gælder periodekort for blinde, City Pass til turister, institutions- og skoleklassekort samt periodekortet til pensionister. Den nuværende rabat på 20 procent for rejser på rejsekort uden for myldretiden gælder også stadigvæk.

Derimod kommer der prisstigninger for pendlerkort for 2-6 zoner på 15-40 kroner pr. 30 dage, og rejser på rejsekort på 3-6 zoner bliver mellem 50 øre og tre kroner dyrere pr. tur.

Skal man køre i metro, er der fortsat et tillæg på 1,60 kroner pr. rejse med rejsekort og 80 kroner i tillæg pr. 30 dage, hvis man har periodekort.