Nu er Frank Jensens tid som overborgmester blevet undersøgt – i dag afsløres det om der er flere sager om krænkelser

En uvildig advokatundersøgelse af Frank Jensens adfærd over for kolleger og ansatte i hans godt ti år som overborgmester i København lander i løbet af eftermiddagen. Den vil blandt andet afsløre, om der er flere sager om krænkende adfærd i hans embedsperiode på rådhuset.

Frank Jensen trak sig fra posten som overborgmester i København 19. oktober i fjor efter sager om seksuelle krænkelser. Arkivfoto: Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere

I løbet af eftermiddagen får både politikere på Københavns Rådhus og offentligheden at vide, om der er flere sager om krænkende adfærd fra den nu forhenværende overborgmester i kommunen Frank Jensen (S).

Klokken 15.30 er medlemmer af kommunens økonomiudvalg samt gruppeformænd for de partier, der ikke er repræsenteret i udvalget, nemlig indkaldt til et orienteringsmøde på rådhuset, hvor en advokatundersøgelsen af Frank Jensens tid som overborgmester bliver offentliggjort.

Og enten under eller lige kort efter mødet er det forventningen, at advokatundersøgelsen deles med offentligheden. Det oplyser flere kilder på Københavns Rådhus til Berlingske.

Undersøgelsen blev sat i værk af Københavns Borgerrepræsentation i oktober i kølvandet på de sager om seksuelle krænkelser på rådhuset, som blandt andet omhandler de oplevelser, som to kvinder delte i Jyllands-Posten i efteråret, men også sagen fra en julefrokost i Frank Jensens første periode som overborgmester. Sager der i sidste ende fik Frank Jensen til at trække sig som overborgmester.

Undersøgelse af tidligere sager – og eventuelle nye

Det er blandt andet de ovennævnte sager, som advokatfirmaet Kromann Reumert har fået til opgave at undersøge, fremgår det af kommissoriet for undersøgelsen. Men derudover skal undersøgelsen også kortlægge, om der har været andre sager i de godt ti år, Frank Jensen var overborgmester fra 1. januar 2010 til 19. oktober 2020.

»Kromann Reumert skal tillige undersøge, om der er andre episoder, hvor ansatte eller folkevalgte i Københavns Kommune har oplevet grænseoverskridende adfærd fra overborgmesteren. Undersøgelsen skal både afdække omfanget af sager, der måtte være blevet meldt til en overordnet, og give nuværende såvel som tidligere ansatte og folkevalgte mulighed for at stå frem, hvis de har oplevet grænseoverskridende adfærd fra overborgmesterens side,« fremgår det af kommissoriet for undersøgelsen.

Undersøgelsen kommer dagen efter, at TV 2 kunne offentliggøre, at Socialdemokratiets egen undersøgelse af sager om seksuelle krænkelser har vist, at 53 medlemmer af partiet, både mænd og kvinder, har oplevet »uønsket seksuel opmærksomhed« i de seneste 12 måneder.

Onsdag kom det også frem, at statsminister Mette Frederiksen (S) har sendt personlige breve til de kvinder, som oplevede seksuelt krænkende adfærd fra Frank Jensen.