Nu åbner Ungdomsøen i København: Det sker der på premieredagen

Middelgrundsfortet er blevet bygget om. Lørdag 24. august genopstår øen i Øresund som »Ungdomsøen«. Det bliver fejret med en endagsfestival - se her, hvad der kommer til at ske.

Ungdomsøen
På lørdag 24. august genopstår Middelgrundsfortet som Ungdomsøen med en heldagsfestival med musik, fysisk aktivitet og debat på programmet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Det er de godt 50.000 kvadratmeter, der tidligere lagde grund til Middelgrundsfortet, der senere i denne uge genåbner under navnet »Ungdomsøen«.

Øen, der fremover skal danne ramme om en lang række af aktiviteter primært for folk i  alderen 15-25 år, åbner med en heldagsfestival på det gamle fort lørdag 24. august.

»Det er ikke en ø, der kun er for adventure race, kun er for demokratiudvikling eller kun er for musik og kunst. Derfor skal åbningen symbolisere det, som øen skal være i fremtiden - en meget mangfoldig ramme for ungdomsaktiviteter,« fortæller kommunikationschef for Ungdomsøen, Frej Elbæk.

Fra klokken 9 om morgenen vil folk, der har købt billet blive sejlet ud på øen. Her vil de blive mødt af et program, der byder på fysiske aktiviteter som adventure race, der er en særlig holdsport , som blander discipliner som orienteringsløb, cykling og kajak. Der vil også være koncerter med navne som Aksglæde, Mekdes, Eva Koza og KÅ. Samt debatter, film og lege.

Når klokken bliver 12, vil blandt andre prinsesse Benedikte og kulturminister Joy Mogensen indtage talerstolen, når der er officiel åbning af øen.

»Vi regner med, at der i alt vil være 1.000-1.200 gæster i løbet af dagen, og det er også makskapacitet i forhold til, hvad vi kan få derud med færge,« siger Frej Elbæk og understreger, at der skal købes billet, hvis man ønsker at deltage.

Artiklen fortsætter efter boksen.

Også for voksne og børn

Middelgrundsfortet blev i 2015 købt af A.P. Møller Fonden og Nordea-fonden og givet til Spejderbevægelsen. Efterfølgende har Nordea-fonden også givet 128 millioner kroner til renoveringen af den kunstige ø i Øresund.

Der er blandt andet blevet anlagt 400 teltpladser, shelters og en række udendørskøkkener, hvor der også vil være mulighed for at lave mad. Organisationer og virksomheder kan holde konferencer på øen, og så er der gjort plads til fritidsaktiviteter og koncerter.

Selv om øen primært skal være et sted for unge mennesker, så er andre også velkomne, siger Frej Elbæk:

»Vi har en kernemålgruppe på de 15-25-årige, men det er ikke ensbetydende med, at man ikke må komme på øen, hvis man er ældre eller er en børnefamilie, der gerne vil have oplevelse med havudsigt til alle sider,« siger han og tilføjer:

»Langt hen ad vejen så får København et nyt, megafedt udflugtsmål for både familier og almindelige københavnere.«