Nabostrid i Indre By: Mand får tilladelse af byretten til at slukke for naboers strøm

Strømforsyningen til en række huse i Indre By i København gik gennem enderækkehuset. Nu har endehusets ejer fået rettens ord for, at han godt måtte kappe strømmen, til stor overraskelse for de strømsvigtsramte naboer.

Torsdag ved middagstid stod en række beboere i Indre By uden strøm og varme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager/Ritzau Scanpix

Efter i længere tid at have været træt af, at strøm-, internet- og telefonkabler til en gruppe af rækkehuse i Krusemyntegade ved Nyboder skulle gå igennem hans hus, har ejeren af enderækkehuset fået rettens ord for, at han godt måtte kappe strømmen til naboerne.

Det skriver TV 2 Lorry.

Torsdag ved middagstid stod en række beboere derfor uden strøm, og de har efterfølgende måttet etablere et nødstrømsanlæg.

Ejeren af endehuset lukkede i december for internet- og telefonforbindelsen efter uenigheder med naboerne om kabelføringen gennem hans hus, som han mente fyldte for meget.

Lukningen af internet- og telefonforbindelsen fik naboerne til at lægge sag an mod ejeren af endehuset, og den sag endte altså med, at Københavns Byret besluttede, at manden havde ret til at lukke for strømmen.

Henrik Kailow er en af de berørte husejere, der torsdag pludselig stod uden el og varme:

»Da jeg fik at vide, at strømmen var forsvundet, tog jeg hjem fra arbejde. Det er jo voldsomt, når strømmen går i ens hus, og man ikke har udsigt til, at den kommer tilbage,« siger han til TV 2 Lorry.

Advokat Dan Terkildsen, der repræsenterer grundejerforeningen og beboerne, kalder det en »tikkende bombe«, at byretten har afgjort, at man kan afbryde den fælles strømforsyning.

Sagen er derfor anket til landsretten, hvor afgørelsen ifølge TV 2 Lorry forventes at få principiel betydning.