Minister efter eksplosion: »Forfærdelige scener ved Skattestyrelsen«

En kraftig eksplosion smadrede tirsdag aften facaden på Skattestyrelsens bygninger på Østerbro. Politiet bekræfter, at de undersøger sagen, og at ingen er tilskadekomne. Nordhavn station er blevet evakueret, og togtrafikken indstillet. Togtrafikken kører igen onsdag morgen.

Det meste af facaden på Skattestyrelsens bygning på Østbanegade på Østerbro blev kraftigt beskadiget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Tuxen

Der var tale om en eksplosion ved Skattestyrelsen på Østbanegade på Østerbro i København tirsdag aften. Det vagtchef hos Københavns Politi Michael Andersen onsdag morgen over for Ritzau.

Ifølge vagtchefen var der to personer i bygningen ved eksplosionen, men ifølge vagtchefen er ingen kommet til skade.

Adskillige personer hørte et højt brag på Østerbro klokken 22.15 tirsdag aften. Politiet er stadig til stede onsdag morgen.

Tidligt onsdag morgen er Skattestyrelsen fortsat afspærret og politiet afsøger området med hunde, holder vagt og fotograferer, lyder det fra Berlingskes rapporter på stedet. Politiet har ingen kommentarer på stedet og det er ikke muligt at komme tæt på Skattestyrelsen - dér hvor eksplosionen var.

Københavns politi meldte tirsdag nat ud, at de aftenen før klokken 22.16 modtog en anmeldelse om en eksplosion i en bygning i Østbanegade.

Politiet har været på stedet hele natten og arbejder fortsat på at undersøge omstændighederne onsdag morgen.

Berlingskes reporter var på stedet tirsdag aften. Her varet større område mellem Østbanegade, Nordre Frihavnsgade, Århusgade og Strandboulevarden afspærret. Politiet var massivt tilstede i området.

Politiet venter med at give yderligere briefinger til efter et morgenmøde klokken 8:00 på Politigården i København.

Kristian Næsted, vagthavende operationschef ved Hovedstadens Beredskab, oplyste først på natten, at facaden på Skattestyrelsens bygning er voldsomt beskadiget.

»Der er flere knuste ruder, og i det hele taget er facaden raseret. Det ser voldsomt ud,« sagde han kort før klokken et natten til onsdag.

Det meste af facaden på Skattestyrelsens bygning på Østbanegade på Østerbro blev kraftigt beskadiget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Tuxen.

Togtrafik i gang i gen

Københavns Politi bad tirsdag aften DSB om indstille al togtrafik til og fra Nordhavn Station og mellem Østerport og Svanemøllen. Klokken 05.30 er togene begyndt at køre normalt igen, oplyser DSB's pressevagt.

Politiet havde derudover afspærret et større område, der var omkranset af Østbanegade, Nordre Frihavnsgade, Strandboulevarden og Århusgade.

Afspærringen er onsdag morgen fjernet igen og gælder kun lige omkring bygningen på Østbanegade.

Københavns Politi oplyser, at der vil komme nyt om hændelsen efter klokken 08.00 onsdag.

Skatteminister Morten Bødskov (S) reagerede i et opslag på Twitter efter eksplosionen tirsdag aften. Onsdag morgen klokken ved 7-tiden møder han op på Østerbro ved Skattestyrelsen.

På samme dato for 16 år siden var det daværende Told og Skat udsat for en eksplosion på samme adresse.

Kampklædre betjente afsøger området med maskinpistoler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Johansen/Byrd.