Metropol er Berlingske der, hvor du bor

Med en ny sektion hver fredag frem til kommunalvalget – og med en markant opskaleret journalistisk dækning gennem hele ugen af livet i hovedstaden – sætter Berlingske fokus på de emner, der betyder mest for borgerne i hele hovedstadsområdet.

Berlingske dækker ikke blot København, men hele hovedstadsområdet, i vores nye satsning, Metropol. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Kære læser

Berlingske lancerer i dag noget så enestående som en ny papirsektion i en landsdækkende morgenavis.

Det gør vi, fordi livet i Danmark også handler om det, der er helt tæt på dig og dér, hvor du bor. Berlingskes nye Metropol-sektion, der udkommer frem til og med kommunalvalget i november, er sat i verden for netop at fortælle om det, der er tæt på din hverdag. Tæt på dér, hvor du bor.

Som Danmarks førende hovedstadsmedie føler Berlingske en stærk forpligtelse til at levere journalistik, der tager netop dette alvorligt: at meget af det, der optager os, netop er tæt på os. Ikke nødvendigvis fysisk eller geografisk. Men måske fordi udgangspunktet er det, der betyder allermest i vores hverdag, hvad enten det handler om vores bolig, børnenes skolegang, trafikken og infrastrukturen – eller livet sammen med de mennesker, vi er nærmest til daglig.

Dagens forside på Berlingskes nye fredagstillæg, Metropol. Fold sammen
Læs mere

Det er derfor, Berlingske i dag lancerer sektionen Metropol, som hver fredag frem til og med kommunalvalget over 16 sider sætter fokus på emner og temaer, der optager borgerne i hovedstadsområdet.

Metropol er ikke en lokalavis i den forstand, at historierne i den gerne skulle interessere hovedstadens borgere også ud over det geografiske område, hvor de foregår. Det er heller ikke kommunalvalgavis i den forstand, at mange af historierne handler om mennesker og livet i hovedstadsområdet fra Helsingør i nord, Roskilde og Lejre i vest, København og Frederiksberg i øst og til Køge i syd.

Men der vil selvfølgelig også være hårdkogt politisk journalistik i Metropol-sektionen. Og efterhånden som kommunalvalget i efteråret nærmer sig, vil Berlingske givetvis skrue op for den politiske hovedstadsjournalistik, fordi 2021 er et år, hvor det lokale og regionale kommer til at spille en særlig og vigtig rolle for mange borgere.

I reportager, nyheder, features, analyser og kommentarer vil Berlingske Metropol tage fat på alt det, som betyder mest for borgerne hele Storkøbenhavn.

Metropol-historierne vil også kunne læses hen over ugen på berlingske.dk, og det er ambitionen, at læserne kan møde journalistik, der er ekstraordinært vedkommende i deres tilværelse, netop fordi den handler om de mennesker, der bor i hovedstadsområdet.

Det er et område, som over de seneste 20-30 år har været i rivende udvikling – og indimellem i dybe kriser. Da jeg selv ankom til København midt i 90erne, var hovedstaden en fattig og nedslidt størrelse, der først var ved at vriste sig fri af de grimede 70ere og 80ere, og hvor fremskridt og udvikling var fremmedord.

Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Siden kom der gang i væksten, ikke blot i Københavns Kommune, men i hele hovedstadsområdet, og visionære politiske ambitioner om en samlet Øresundsregion voksede sig til en realitet, der fik sit samlende monument med Øresundsbroen, som forenede Danmark med Skåne. Ikke på den gamle måde, men på en helt ny.

I mellemtiden skete der voldsomme demografiske, økonomiske og politiske forandringer. Den kreative klasse rykkede ind i centrum af København og gjorde byen rødere – på en anden måde end under betonsocialdemokratismen førhen. De sociale boligområder blev indvandrerghettoer og parallelsamfund. Samtidig sprang helt nye byområder op, og med dem visionerne om en voldsom udbygning af det storkøbenhavnske område med Lynetteholmen og andre vidtløftige planer, der understregede hovedstadens udvikling fra socialt tilfælde til millionærmagnet.

Indtil coronavirussen kom og smadrede alle kurverne, og hovedstaden pludselig var tømt for turister, og caféer, restauranter, hoteller, butikker, museer og selveste Tivoli måtte låse døren for gæsterne ...

Imens alle disse dramaer foregik, levede mennesker i Storkøbenhavn deres liv. I parcelhusene mod nord, vest og syd, i de store sociale boligområder, i det fine, gamle udlejningsbyggeri i det indre København og på Frederiksberg, i de nye projektbyggerier i Ørestad, Nordhavn, Sydhavnen og andre steder.

Dét liv vil Berlingske med Metropol skildre, dykke ned i, gå kritisk, nysgerrigt og undersøgende til. Og gøre til politisk debat, især når kommunalvalget nærmer sig.

Med Metropol styrker Berlingske ambitionen om at udbygge positionen som hovedstadens førende kvalitetsmedie.

Metropol er Berlingske der, hvor du bor.

God læsning!