Livsfarlige hashkager i omløb i København: Mange indlagt med alvorlige symptomer

Flere har været i livsfare og indlagt på Rigshospitalet efter indtagelse af hashkager købt på Christiania. Københavns Politi har beslaglagt 4.000 hashkager alene i år.

Hashboder på Christiania har ofte et større udvalg af cannabisprodukter, herunder hashkager, der nu i nogle tilfælde ser ud til at kunne være livsfarlige. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et større antal ikke-rygende hashbrugere er i de seneste uger kommet yderst alvorligt afsted efter indtagelse af hashkager købt på Christiania.

Ifølge Rigshospitalet har flere været i decideret livsfare. Derudover har patienternes hjertefunktion og kredsløb været påvirket. Rigshospitalet oplyser også, at nogle patienter har været i en psykoselignende tilstand. Andre igen har været bevidstløse.

Kagerne er blandt andet solgt under betegnelsen »hash-brownies« og kostede 50 kroner stykket.

Rigshospitalet oplyser til Ritzau, at man ikke er klar over, hvad der rent faktisk har været i kagerne. Men symptomerne hos patienterne, ligner ikke dem, man normalt ser hos folk, der har røget eller spist for meget hash.

Både danskere og udenlandske turister er kommet galt afsted med de giftige kager. Ifølge Rigshospitalet er der tale om statsborgere fra Irland, Tyskland, USA, Finland, Spanien og Japan - foruden Danmark.

Alle var indlagt i en dag eller to, inden de blev udskrevet.

4.000 hashkager i år

Ifølge politikommissær i Københavns Politi, Simon Hansen, har Københavns Politi indtil videre beslaglagt cirka 4.000 hashkager alene i år. Flertallet er konfiskeret under razziaer blandt hashsælgere på Christiania, mens enkelte stammer fra hashkunder.

4.000 hashkager er imidlertid ikke et unormalt højt tal.

»Det ligger nogenlunde på linje med de tal, vi har fra tidligere år, og under alle omstændigheder konfiskerer vi langt større mængder joints og lignende,« fortæller Simon Hansen.

Politiet vil nu forsøge at få nogle af de konfiskerede hashkager analyseret, især med henblik på at få afgjort, om der skulle være andet i dem end »blot« cannabis.

Københavns Politi foretog onsdag aften en razzia mod hashkøbere i området omkring Christiania.Ingen var i besiddelse af hashkager, men på to timer blev 58 personer sigtet for besiddelse af  hash. Blandt disse var syv mindreårige ned til 15 års-alderen.

Hvis man ligger inde med oplysninger om de uhyggeligt stærke hashkager, bedes man rette henvendelse til politiet.