Lissi måtte ringe til politiet adskillige gange: »En patruljebil kom kørende langsomt forbi, men betjentene steg ikke ud«

Beboere på Islands Brygge ringede i weekenden gentagne gange til 114 om natten for at få politiet til at skride ind over for støj fra festende unge og høje musikanlæg. Men ifølge flere beboere skred politiet ikke ind over for de unge.

Om dagen er Islands Brygge et yndet sted at sole sig, men om aftenen erstattes badegæster med festglade unge med store musikanlæg.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Denne weekend var igen plaget af buldrende musik fra soundbokse flere steder i København, og i omegnen af 200 anmeldelser om musik til ulempe tikkede ind til Københavns Politi.

I en lukket gruppe på Facebook skriver flere beboere fra Islands Brygge, hvordan de over weekenden oplevede to støjende nætter, og flere beskriver, hvordan de ringede til politiet, uden at politiet rykkede ud.

Lissi Rolandsen, der bor ud til Havneparken er jævnligt udsat for støj og fest om natten, og det samme var hun lørdag aften. Derfor ringede hun til politiet adskillige gange og blev stillet om til en vagthavende uden dog at komme igennem. Det skete flere gange.

Efter 40 minutter kom Lissi Rolandsen igennem til en vagthavende, som kunne orientere hende om, at politiet var opmærksom på problemet.

»Efter cirka en time kom en patruljebil kørende langsomt forbi, men betjentene steg ikke ud af bilen. Og musikken fortsatte. Efter noget tid kommer en patruljebil igen, denne gang kører den ind i Havneparken og langs vandet – igen uden at stoppe og uden at betjentene stiger ud af bilen. Og musikken fortsætter selvfølgelig,« siger Lissi Rolandsen.

Ifølge chef for beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl, var politiet i høj grad til stede på Islands Brygge i weekenden. I tidsrummet 01:15 til 05:30 natten til søndag sigtede politiet syv mennesker for at spille for høj musik. Desuden oplyser Peter Dahl, at politiet i weekenden rykkede ud til 80 procent af alle anmeldelser om musik til ulempe.

De resterende 20 procent kan være anmeldelser, som bliver afvist, fordi politiet vurderer, at der er tale om husordensager – eksempelvis en privat fest, hvor vinduerne er lukkede – eller at der ikke er tid, da der samtidig kan være mere presserende sager såsom knivstikkeri, skyderi eller husspektakler.

»Jeg kan faktisk ikke genkende, at vi ikke skulle være til stede på Islands Brygge. Jeg kan dog heller ikke afvise, at der kan være enkeltstående tilfælde, hvor man har ringet ind, og alle patruljer har været optaget af noget andet. Men vi er kørt til 80 procent, og det synes jeg vidner om, at vi har leveret en indsats, vi kan være bekendt,« siger Peter Dahl.

Belastede telefoner

Hvis oplevelsen fra flere borgere har været, at det var svært at komme igennem til vagtcentralen, kan det ifølge Peter Dahl skyldes, at 114 har været højt belastet i weekenden, hvor anmeldelser om støj har tikket ind landet over.

»Vi er simpelthen bare kommet i den situation, at der har været et massivt tryk på 114 over hele landet, hvilket har gjort, at nogen ikke har kunne komme igennem på telefonen eller har oplevet nogle helt vanvittige ventetider. Det betyder, at vi sætter yderligere ressourcer ind på vores 114-telefon næste weekend,« siger han.

Flere personer fra den lukkede facebookgruppe for beboere på Islands Brygge peger på, at festerne er alligevel er fortsat, selv om politiet er blevet tilkaldt. Det kan ifølge Peter Dahl skyldes, at politiet lige nu forsøger at hamle op med unge mennesker, der er meget bevidste om, at politiet kan dukke op.

»De unge er jo lidt udspekulerede i forhold til, at de holder øje med, om der kommer en patruljevogn kørende hen over Langebro. Så skruer man ned, og så kan der være forholdsvis stille. Men så ved vi også godt, at når der er gået 10 minutter, så skrues der op igen. Vi har også set eksempler på, at det er så organiseret, at når de unge kan se, at politiet kommer, så er der nogen, der tager de her musikanlæg under armene og løber,« siger han.