Københavnsk bydel takker nej til containerboliger – ønsker ikke flere socialt udsatte

Københavns Kommune vil gerne opføre 12-16 containerboliger på et grønt område ved Emdrup. Men det ønsker flere af de lokale ikke.

Billedet er taget i Utterslev Mose, der ligger en lille kilometer fra Emdrup Sø. Et af argumenterne for, at Københavns Kommune ikke bør opføre containerboliger på det grønne område i Emdrup, er ifølge bestyrelsen for AABs Afdeling 34, at det kan skade dyrelivet og mikroklimaet i området. Det drejer sig blandt andet om trækfugle, gæs og flagermus. Fold sammen
Læs mere

Et sted mellem 12 og 16 containerboliger til socialt udsatte unge skal efter planen placeres på det grønne område ved Emdrup Sø – men nu takker en række lokale beboere nej.

Det skriver TV 2 Lorry.

Københavns Kommune har i forvejen anvisningsret til hver tredje lejlighed i den lange række af sociale boligbyggerier i området. De lokale frygter, at endnu flere udsatte kan få konsekvenser for alt fra naturen og dyrelivet til flere støjgener og potentielt mere kriminalitet i området.

»Området løfter i forvejen et stort socialt ansvar. Der bor i forvejen mange socialt udsatte, og det må være muligt at finde en mere egnet placering,« siger Linda Firlings, der er formand for Arbejdernes Andelsboligforenings (AAB) Afdeling 34, til TV 2 Lorry.

Hun understreger, at de lokale gerne vil hjælpe, men også, at det grønne område er et »åndehul«.

Hun frygter, at de 12-16 containerboliger kan være de første af flere, der bliver placeret i området, hvis projektet får grønt lys.

Stærkt imod

For at gøre politikerne opmærksomme på problemet har bestyrelsen for AABs Afdeling 34 sendt et høringssvar til Københavns Kommune, hvor de fremfører en række argumenter mod projektet. Blandt andet skriver bestyrelsen i brevet:

»Beboerne i AAB, afdeling 34, og rigtig mange andre mennesker omkring os får reduceret deres livskvalitet ved ikke at have den sædvanlige mulighed for at anvende området optimalt. Ghettolignende områder med boliger til særligt udsatte/ikke-tilpassede i almindelige boligformer og fællesskaber er med til at reducere værdien af rekreative formål og områder, specielt i Emdrup,« står der i høringsbrevet.

Der bliver også argumenteret for, at det vil påvirke områdets mikroklima, og at biodiversiteten kan lide varig skade.

»Afdelingsbestyrelsen er stærkt imod, at Københavns Kommune fortsætter det planlagte projekt,« lyder det afslutningsvist.

Forventer bred skepsis

I brevet henviser bestyrelsen desuden til det høringssvar, Bispebjerg Lokaludvalg har afgivet. Til TV 2 Lorry fortæller formanden for lokaludvalget, Alex Heick, at de med et elektronisk borgerpanel har spurgt cirka 5.000 borgere i området om deres mening til projektet.

»Jeg forventer da, at det vil vise en bred skepsis hos borgerne. Hvad er det for nogle unge mennesker? Larm, støj, kriminalitet? Det er sådanne ting, jeg er sikker på går i gennem hovederne på dem, som bor i det her lokalområde,« siger Alex Heick til TV 2 Lorry.

Forslaget om at opføre containerboliger i området er en del af Københavns Kommuneplan. Der er høringsfrist på projektet i dag, tirsdag den 22. oktober 2019.