Københavns Politi: »Folk var gode til at gå helt hjem, da byen lukkede klokken 22«

Københavns Politi roser københavnerne for at følge de nyeste coronarestriktioner. Fredag aften måtte politiet blot udstede påbud ved en spontan fest i Fælledparken for 10-15 personer og over for en gruppe på fire, der havde trodset opholdsforbuddet ved Nørrebroparken.

Natteliv i Indre København, lørdag 12. september 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag aften og natten til lørdag var Københavns Politi massivt til stede i bybilledet. Allerede tidligt på aftenen sås en god håndfuld betjente i gule veste gå i dialog med folk i Nørrebroparken og folk foran restaurant Friheden ved Skaterparken på Nørrebro.

Da klokken slog 22, og de nye lukketider påbød barer og restauranter at sende deres gæster hjem, skete det overordnet i god ro og orden, fortæller Rasmus Agerskov Schultz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

»Restaurationer har været gode til at tage ansvaret på sig og lukke klokken 22. Vi har ikke set noget sted, der holdt åbent efter klokken 22. Det samme har vi set med gæsterne: De respekterer restriktionerne og tankegangen med opholdsforbudszonerne,« siger han.

Der var selvfølgelig mange mennesker på gaden, lige da klokken slog 22. Men folk var gode til ikke at blive hængende, lyder det.

»Det var et godt billede, vi så i aftes. Folk var gode til at gå helt hjem, da byen lukkede klokken 22,« siger Rasmus Agerskov Schultz.

Enkelte påbud og en sigtelse

Enkelte påbud blev det dog til. Fire unge opholdt sig ved skaterbanen i Nørrebroparken, da opholdsforbuddet i denne zone var trådt i kraft. Det er midlertidigt forbudt at tage ophold i dele af Nørrebroparken fra klokken 18 til 06 fra torsdag til lørdag, ligesom der frem til 23. september er indført midlertidigt opholdsforbud i Kødbyen fra klokken 22 til 02.

Politiet havde en dialog med de fire unge, og da de ikke forsvandt efter den første snak, fik de et påbud.

»Det er det skridt, vi tager, lige inden vi sigter dem. Det respekterede de, og så forsvandt de,« foræller vicepolitiinspektøren.

Derudover opdagede politiet en spontan fest i Fælledparken, hvor 10-15 personer havde samlet sig om musikken fra en soundboks.

»Der blev givet en sigtelse for høj musik, og de fik et påbud om at gå fra stedet, og det efterkom de også,« fortæller Rasmus Agerskov Schultz.

Pas på – også i dagtimerne

For at sætte ind over for den stigende smittespredning med coronavirus, meldte regeringen fredag ud, at forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer fra lørdag og frem til og med 4. oktober.

Og så er der også indført forbud mod at servere og indtage alkohol i busser, hvilket skal sætte en stopper for de såkaldte partybusser. Det gælder foreløbig også frem til 4. oktober.

Fra Københavns Politi lyder en generel opfordring til at passe på hinanden ved at holde afstand og overveje, om man kan undvære nogle af de sociale sammenkomster, man har planlagt i øjeblikket. Opfordringen gælder også i dagtimerne.

»Nu er der meget fokus på aften- og nattelivet, men det gælder jo faktisk også om dagen. Jeg har en appel om, at man virkelig skal overveje, om man inviterer til familiesammenkomster, og om man skal deltage i dem. For restriktionerne er meldt ud, fordi vi står i en alvorlig situation, hvor smitten er stigende, og det skal vi alle tage et fælles ansvar for, så smitten ikke stiger fortsat,« siger  Rasmus Agerskov Schultz.