Karen Blixen Museet reddet af finansloven

12 millioner kroner sikrer Hørsholm-museets fremtid.

Karen Blixen Museet er kommet på finansloven og er dermed reddet fra lukning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Karen Blixen Museet i Rungsted er reddet.

Museet, hvoraf den ældste del er fra 1680, er kommet på den nye finanslov, som regeringen og Dansk Folkeparti vedtog i slutningen af sidste uge. Det betyder, at det truede museum nu har styr på en del af fremtidens finansiering, skriver Frederiksborg Amts Avis.

»Det er en stor lettelse. Det giver os muligheden for fortsat at drive museet i fremtiden. I runde tal er beløbet det samme, som det koster os at holde museet åbent, så jeg synes, det er en fair størrelse, siger Michael Bjørn Nellemann, der er formand for bestyrelsen i Rungstedlundfonden, der driver museet.

Museet, der var baronesse Karen Blixens hjem, indtil hun døde i 1962, og museum siden 1991, er blevet bevilget 12 millioner kroner fordelt over de næste fire år til fortsat drift.

Bag bevillingen på finansloven ligger et stort arbejde, hvor særligt bestyrelsen på museet har forsøgt at råbe politikerne op, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Og der blev åbenbart lyttet. Både Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), og folketingsmedlem Mette Abildgaard (K) gik ind i sagen.

»Jeg ser det som min pligt at kæmpe for Nordsjælland, og derfor var det naturligt at kæmpe for museet. Jeg er glad og tilfreds med, at det stadig vil eksistere i fremtiden,« siger Mette Abildgaard.

Karen Blixen er begravet under den store rødbøg på museets grund.