Her er coronatallene, der får overborgmesteren til at tale om »en skræmmende stigning i smitten«

Coronavirus »florerer vildest blandt de 10-29-årige« i København, oplyser kommunen.

 
Antallet af nye coronasmittede i Danmark er forsat højt. Forsamlingsforbuddet er forlænget til 28. februar 2021, mens kravet om mundbind er forlænget til 1. marts. Få overblikket over seneste nyt om situationen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns overborgmester, Lars Weiss (S), advarer tirsdag morgen i flere medier om, at coronavirus for alvor er begyndt at hærge i kommunen.

Derfor opfordrer han nu til, at københavnere så vidt muligt holder sig hjemme og begrænser sig til at se få og de samme mennesker.

Han taler om, at københavnerne lige nu står »over for en skræmmende stigning i smitten«, og at det »kræver en ekstra indsats fra os alle sammen at stoppe smittespredningen«.

Her er et kort overblik over de seneste coronatal i København:

  • De seneste syv dage er der registreret 4.939 smittetilfælde i København, ligesom smitten stiger i alle aldersgrupper i hovedstaden.
  • I begyndelsen af december blev cirka 2,5 procent af de testede københavnere fundet positive. Nu er det 4,3 procent.
  • Smitten er stigende i alle aldersgrupper. Men »den florerer vildest blandt de 10-29-årige, der har en incidens på over 1.000 smittede pr. 100.000«. Altså har der de seneste syv dage været over 1.000 smittede pr. 100.000 indbyggere i denne aldersgruppe.
  • Incidenstallet for den samlede befolkning i København er næsten firedoblet den seneste måned. 12. november havde København således cirka 200 smittede pr. 100.000 indbyggere. Incidenstallet for københavnerne er nu 785,9.