»Fuldstændig uacceptabelt« sagde Frank Jensen. Nej, fastslår Ombudsmanden nu

Hvis en medarbejder i Københavns Kommune videregav oplysninger om Anna Mee Allerslevs bryllupsreception, var det lovligt og ikke “fuldstændig uacceptabelt”, som overborgmester Frank Jensen ellers sagde. Det fastslår Ombudsmanden nu.

(ARKIV) Overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

Det var ikke »fuldstændig uacceptabelt«, hvis oplysningerne om forhenværende integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslevs (R) bryllupsreception blev videregivet til pressen af en medarbejder i Københavns Kommune.

Det fastslår Ombudsmanden nu sort på hvidt i et brev til kommunens økonomiforvaltning.

»Fuldstændig uacceptabelt« var ellers ordene, som overborgmester Frank Jensen (S) brugte, da han lod sig interviewe af journalist Søren Lippert i TV 2 News-programmet Talkshowet Lippert tilbage i november 2017.

Under interviewet fortalte overborgmesteren, at oplysningerne om Anna Mee Allerslevs bryllup på Københavns Rådhus kom fra en af kommunens forvaltninger:

»Det er jeg selvfølgelig hamrende ærgerlig over, og det er fuldstændigt uacceptabelt,« lød det dengang fra Frank Jensen, ligesom overborgmesteren sagde til Politiken, at forvaltningens medarbejdere havde fået at vide, at »det ikke må gentage sig« samt at vedkommende ville blive »irettesat«, hvis det blev klart, hvem der stod bag lækket.

Ordlyden fik Ombudsmandens opmærksomhed, som henvendte sig til Københavns Kommune vedrørende sagen og spurgte, om reaktionen var i overensstemmelse med reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed og den såkaldte meddeleret.

Det var den ikke, tilkendegav Københavns Kommune.

Tværtimod var det hverken ulovligt eller uacceptabelt, hvis en ansat havde videregivet det interne arbejdsdokument vedrørende Anna Mee Allerslevs bryllupsreception på Rådhuset til B.T. som skrev historierne om, at den radikale borgmester havde lånt rådhussalen til sin reception, selv om prisen for lokaleleje normalt er 65.000 kroner.

Historierne var medvirkende til, at Anna Mee Allerslev trak sig som borgmester.

På baggrund af Københavns Kommunes svar, lægger Ombudsmanden nu sagen ned.

Både B.T. og Politiken har forsøgt at få en kommentar fra Frank Jensen i kølvandet på Ombudsmandens afgørelse, men overborgmesteren har ikke ønsket at stille op.