Frederiksberg skal have ny borgmester

Frederiksberg Kommunes mangeårige konservative borgmester Jørgen Glenthøj takker af. 31-årige Simon Aggesen står til at overtage posten.

Jørgen Glenthøj (K) stopper som borgmester i Frederiksberg Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Borgmester i Frederiksberg Kommune Jørgen Glenthøj (K) har efter ti år på posten meddelt, at han ønsker at stoppe.

Jørgen Glenthøj oplyser endvidere, at han fortsætter i kommunalbestyrelsen valgperioden ud, men ikke genopstiller ved næste kommunalvalg.

»Jeg har nået en alder, hvor det vil være passende for mig at tænke på mere tid til familien og andre gøremål. Jeg ser frem til at fortsætte mit politiske arbejde som menigt medlem af kommunalbestyrelsen valgperioden ud,« siger Jørgen Glenthøj, som er 64 år, i en pressemeddelelse.

Mandag 18. marts mødes Frederiksbergs kommunalbestyrelse for at vælge en ny borgmester, og en enstemmig konservativ gruppe peger på den 31-årige Simon Aggesen (K), som i dag er rådmand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederiksberg Kommune.

Se Simon Aggesens valgvideo ved kommunalvalget 2017

Simon Aggesen har siddet i kommunalbestyrelsen siden 2009. Han er uddannet cand. jur. og har indtil nu arbejdet som blandt andet advokat i MobilePay.

Han er gift og snart far til to, og ved seneste kommunalvalg i 2017 fik han næstflest personlige stemmer, 1.613, blandt de konservative på Frederiksberg.

Simon Aggesen ser frem til at videreføre den udvikling af Frederiksberg, som Jørgen Glenthøj hidtil har stået i spidsen for:

»Jørgen Glenthøj overdrager et Frederiksberg i topform, hvor borgerne er tilfredse, og samarbejdet i kommunalbestyrelsen er bredt og stærkt. Jeg er taknemmelig for og ydmyg over til den tillid, mine politiske kollegaer viser mig. Jeg vil gøre alt for at leve op til tilliden, så vi i bredt samarbejde kan fortsætte udviklingen af det grønne, velfungerende og veldrevne Frederiksberg, som vi alle holder af,« siger Simon Aggesen i pressemeddelelsen.

Om sin arvtager siger Jørgen Glenthøj:

»Nu er tiden kommet til et generationsskifte og derfor giver jeg stafetten videre til Simon Aggesen, som er ung og talentfuld. Alligevel har han allerede masser af politisk erfaring og indsigt til at føre byen og det brede politiske samarbejde videre. Jeg er helt sikker på, at Simon bliver en rigtig god borgmester.«