Frank Jensen i brev til oprørte borgere: »Jeg forstår godt bekymringen«

Etableringen af øen Lynetteholmen har fået flere borgere til at udtrykke bekymring for anlægsarbejdet. Nu har de modtaget et brev fra overborgmester Frank Jensen (S).

Arkivfoto. Margretheholm Havn blev bygget af medlemmer af sejlklubben Lynetten for 40 år siden. Nu vil By og Havn sløjfe den, fordi de skal have kørt jord ud til Lynetteholmen. De er blevet tilbudt et område ved Prøvestenen, men ved endnu ikke, om de i så fald selv skal betale for etablering. I sejlklubbens aftale med kommunen står der, at de selv skal betale for nedrivning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl

Etableringen af den nye ø i Øresund, Lynetteholmen, har fået adskillige københavnske borgere til at henvende sig til overborgmester Frank Jensen (S).

Anlægningsprojektet ser nemlig ud til at gå ud over Margretheholms Havn, som kan blive et centralt punkt i jordlinjen til Lynetteholmen, der efter planen skal være 2,8 kvadratkilometer.

Det har fået flere borgere til at reagere, og nu får de så svar, skriver TV 2 Lorry.

Således har Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), sendt et brev til flere af de borgere, som har udtrykt bekymring. Det skulle ifølge mediet være sendt til op mod 15 borgere, som tidligere har kontaktet overborgmesteren.

GRAFIK

Her planlægger man at køre jord til Lynetteholmen

I brevet, som TV 2 Lorry er i besiddelse af, lyder det blandt andet:

»Anlægsfasen kommer til at præge København de næste mange årtier, og den færdige ø vil ændre Københavns geografi for altid.«

Ifølge brevet, der har Frank Jensen som afsender, forstår han godt, at flere borgere er bekymrede for udviklingen:

»Alt dette har selvfølgelig en pris, og jeg kan godt forstå, at du og en række andre beboere på Margretheholmen og brugere af havnen er bekymrede for, hvordan anlægget af Lynetteholmen kommer til at påvirke jeres område.«

Også selve lastbilkørslen, som vil være en konsekvens af de store mængder jord, det kræver at etablere en ø i havet, har vakt bekymring. I brevet skriver Frank Jensen, at han arbejder på at finde alternative løsninger:

»Jeg har fuld forståelse for bekymringen for dieselforurening og miljøpåvirkningen af området, hvor der blandt andet bor mange børn.«

I brevet slutter overborgmesteren af med at understrege, at han arbejder hårdt for, at der bliver taget så meget hensyn som muligt i lokalmiljøet.