Fra 12 til 23: Se her, hvor mange sygedage plejepersonalet har i din kommune

Solrød Kommune topper listen med 23,3 sygedage om året i gennemsnit, mens Gladsaxe Kommune har arbejdet sig ned til 12,2 sygedage. Se her, hvor mange sygedage plejepersonalet har i din kommune.

Dorthe Sørensen, Helle Andreasen og Gitte Hansen, SOSU-assistenter i hjemmeplejen i Solrød Kommune, hvor plejepersonalet har landets højeste sygefravær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Der er stor forskel på, hvor højt et sygefravær plejepersonalet i landets kommuner har. Det viser ny rapport fra tænketanken Cepos.

Solrød Kommune har landets højeste sygefravær med 23,3 sygedage om året i gennemsnit, svarende til mere end en hel arbejdsmåned. I den anden ende af skalaen ligger Gladsaxe Kommune med 12,2 sygedage om året – næsten det halve af Solrød Kommunes sygefravær.

Helt generelt ligger plejepersonalets sygefravær højt – i gennemsnit har landets plejepersonale 16,2 sygedage om året, hvor landets akademikere har 6,5. Landsgennemsnittet blandt alle professioner ligger et sted mellem otte og ni sygedage årligt.

Ifølge Johan Hviid Andersen, der er professor og overlæge ved Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning og som har forsket i sygefravær, hænger antallet af sygedage stærkt sammen med kulturen på arbejdspladsen.

»Alle arbejdspladser har en kultur for, hvornår det er i orden at melde sig syg. Der kan være en kultur, der siger, at man godt kan have fortjent en sygedag eller to, hvis man har haft en øvdag, hvor man andre steder med andre kulturer ville være taget på arbejde,« siger han.

Find din kommune på listen her: