Et defekt tog blokerer Metroens Cityring

Trafikken i Metroselskabet næsten nyåbnede linje, Cityringen, har siden kl. 7.30 torsdag morgen været blokeret af et defekt tog. Metroselskabets medarbejdere forsøger at skubbe toget ud på et sidespor.

Der er ingen trafrik på den nye metrolinje Cityringen tordag morgen. Et defekt tog holder i vejen et sted under søerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Metroselskabets næsten nyåbnede Cityring er igen ramt af nedbrud. Alle tog holder stille, imens driftsmedarbejdere prøver at skubbe et defekt tog ud på et sidespor. Det defekte tog holder stille nogenlunde under søerne, og Metroselskabet arbejder på at få skubbet toget ud på et sidespor under Øster Søgade.

»Det er rigtigt ærgerligt, og vi beklager selvfølgeligt meget,« siger kommunikationschef for Metro Service, Jette Clausen.

»Det har holdt stille siden kl. 7.30 i morges, og vi indsætter nu alternativ togdrift. Dvs. at der kommer til at køre tog i et spor, og så vil der blive togskifte undervejs,« siger hun.

Metroselskabet har endnu ikke opklaret, hvad det defekte tog fejler.

»Jeg kan ikke svare andet, end at der er et teknisk problem, og vores informationstavler på stationerne fungerer heller ikke. Det arbejder vi hårdt på at få løst,« siger Jette Clausen.

»Toget skal skubbes væk af et andet tog, og det skal skubbes ud på et sidespor under øster søgade, så det kommer væk fra ringen,« forklarer kommunikationschefen.

Indtil toget er skubbet væk, er det ikke muligt for metroen at køre i ring. Derfor vil passagerer skulle skifte tog.

»Vi har et enkelt tog mellem Øster Søgade og Østerport, som spærer for, at vi kan køre i ring. Lige nu kører der så fire tog. Vi kører mellem Marmorkirken og Hovedbanegården, og så fra Hovedbanegården til Nørrebro og så fra Nørrebro til Poul Henningsens Plads. Og så kører der tog mellem Hovedbanegården og Østerport. Sådan er situationen lige nu,« forklarer Jette Clausen.

»Desværre jeg ikke nogen tidshorisont på, hvornår problemerne er løst,« siger kommunikationschef i Metroselskabet Service.