Et bølgende menneskehav i royalt hvidt

På tværs af generationer, tykke og tynde, unge og gamle havde 46.508 meldt sig som deltagere i Royal Run i København og på Frederiksberg 2. pinsedag.

Kronprinsesse Mary modtager medalje efter at have løbet 5 km. Royal Run i Aalborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det var en by klædt i royalt hvidt, som 2. pinsedag løb med i Royal Run. Et bølgende menneskehav iført løbesko, store smil og hvide t-shirts med den enkeltes fornavn trykt på brystet, selvfølgelig med bogstaver i den kongeblå farve.

Alene eller med en anden, på tværs af generationer, nogle sammen som familie lagde de alle fra start i et af de syv forskellige løb, det var muligt at deltage i. Voksne og børn, tykke og tynde, brede og smalle, unge og gamle, motionister, eliteløbere og de, som valgte at gå distancen i stedet for at tage benene på nakken og løbe. I alt 46.508 deltagere havde meldt sig som deltagere i Royal Run i København og på Frederiksberg.

Også Hamilton på tre år, der siddende trygt oppe på skuldrene af sin mor, Mia, gjorde sig klar til sit første motionsløb nogensinde. Sammen med sine storebrødre, Fabian på ni og Valentin på seks, var han med i eftermiddagens »One Mile«, familie-og børneløbet med 6.600 deltagere.

»Nu må vi se, om vi ikke går det meste af vejen,« lød det fra hans mor, en garvet motionsløber, som har planlagt sin næste halvmaraton til september.

»Vi har lavet en familietur ud af det i dag, hvor det også er en del af oplevelsen at tage med tog og metro ind til København og samtidig se på byen. Vi har valgt at kombinere årets bytur med først en løbetur sammen, senere løber jeg selv ti-kilometeren.«

Kongens Nytorv, der for nylig blev pakket ud efter flere års metrobyggeri, var i går fyldt med løbere på den store plads, mange af dem travlt beskæftiget med at forevige sig selv og hinanden på billeder fra lige præcis 10. juni 2019 - i det, som af flere blev betegnet som et perfekt løbevejr og måske ligefrem et royalt vejr.