Enhedslisten vil ikke udpege vikar for sygemeldt borgmester

Bestyrelsen i Enhedslisten København har besluttet ikke at finde en vikar for teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, da partiet forventer, at hun vender hurtigt tilbage.

Foto: Andreas Beck

Teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen, får ikke en vikar, mens hun holder pause fra politik.

Det har Enhedslisten København tirsdag aften besluttet ved et bestyrelsesmøde.

Forklaringen lyder, at man forventer, at Ninna Hedeager Olsen snart er tilbage som borgmester.

Bestyrelsesmedlem Maria Nielsen udelukker dog ikke, at en vikar kan komme på tale.

»Vi forventer, at hun vender hurtigt tilbage og mener derfor ikke, det er nødvendigt lige nu. Vi vurderer selvfølgelig sagen løbende.«

»Det her følger jo efter en forfærdelig sag, og jeg håber på forståelse for, at jeg ikke kan sige mere af hensyn til offeret og politiets efterforskning,« siger Maria Nielsen i en pressemeddelelse.

Søndag sygemeldte Ninna Hedeager Olsen sig i kølvandet på en voldtægtssag, hvor et tidligere medlem af Enhedslistens bestyrelse i København er sigtet og varetægtsfængslet for at have voldtaget en kvinde. Ifølge retsbogen var forurettede så beruset og/eller træt, at hun ikke var i stand til at modsætte sig handlingen.

Voldtægten skulle være sket natten mellem søndag 31. marts og mandag 1. april, og den skulle have fundet sted i Ninna Hedeager Olsens lejlighed. Det har hun selv bekræftet på Facebook.

Den sigtede nægter sig skyldig, fremgår det af retsbogen. Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Ninna Hedeager Olsen blev valgt som borgmester ved kommunalvalget i 2017, hvor hun fik næstflest personlige stemmer, 5.719 af slagsen, efter overborgmester Frank Jensen (S).