Broprojekt over Københavns Havn ramt af nye problemer: Entreprenør gået konkurs

Entreprenøren bag såkaldt følgeanlæg til den kommende Lille Langebro har indstillet arbejdet grundet økonomiske problemer. Det vil ikke få betydning for selve broen, lyder det fra Københavns Kommune.

25BUSHavnebadet-paa-Islands.jpg
Den nye Lille Langebro åbner inden længe. Nu er en entreprenør, der skulles sikre bedre trafikale forhold på Islands Brygge, når flere københavnerne vil cykle mod broen, gået konkurs. Fold sammen
Læs mere

Beboere på Islands Brygge i København kan risikere at skulle leve med skurvogne i gadebilledet og halvfærdige trafikprojekter.

Årsagen er en konkurs hos en entreprenør, der skulle lave en række trafikprojekter i relation til den kommende Lille Langebro.

Lille Langebro skal føre gående og cyklister hurtigere fra Indre By ved bygningen Blox til Islands Brygge og Christianshavn. Men nu er beboerne omkring den nye bro blevet orienteret af Københavns Kommune om, at det entreprenørfirma, der står for projektet »Følgeanlæg til Lille Langebro«, 6. juni gav kommunen besked om, at det er under økonomisk rekonstruktion.

Kommunen beklager, at det efterlader en stor oprydning og containere på Islands Brygge.

»Det er fortsat planen at gennemføre projektet. Vi kender dog først den nye tidsplan for projektet, når vi har resultatet af rekonstruktionen og en eventuel konkurs,« skriver kommunen i brevet til beboerne.

Den konkursramte entreprenør står for en række mindre trafikale tiltag på Islands Brygge. Tiltag der skal sikre bedre trafikflow for cyklister til broen og fra broen, når flere københavnere forventeligt vil cykle over kanalen via broen. Ifølge kommunen får konkursen på ingen måde betydning for åbningen og brugen af selve broen, men alene på fordelingen af trafikken i de tilstødende gader.

Entreprenøren stod blandt andet for forbedringer af kryds, markeringer for vigepligt og ombygninger af cykelstier og fortove. Alle tiltag der skal sikre sikkerhed, når flere personer vil bevæge sig mod broen i fremtiden.

Projekterne ligger på Islands Brygge i gaderne omkring Njalsgade.

Lille Langebro, der er en gave fra Realdania til København, er udset til at aflaste den stærkt trafikerede Langebro for cykeltrafik. Den skulle have stået færdig sidste år, men da brofagene blev lastet i Rotterdam, ødelagde kranen, der løftede dem ombord på en pram, tre af de fire fag. Derfor blev den forsinket et år.

Lille Langebro er den seneste af en række broer over Københavns Havn, der er forsinket. Således blev Inderhavnsbroen, der også kaldes »hashbroen« grundet genvejen fra Nyhavn til Christiania, forsinket i flere år.

Blandt andet gik det oprindelige entreprenørfirma konkurs, og derefter fulgte en række tekniske fejl, der kulminerede i en belægning, der gjorde cykelbroen spejlblank for cyklister i regnvejr.

12:30: En tidligere udgave kædede entreprenørens konkurs sammen med selve Lille Langebros åbning. Udfordringen ved konkursen er alene på Islands brygge og mindre projekter i relation til trafikken til broen - ikke for selv broen, oplyser Københavns Kommune / Red