Biblioteksskole bliver hjem for hundredevis af studerende i København

De cirka 14.000 kvadratmeter på Amager, der tidligere rummede København Universitets biblioteksskole, vil i løbet af det næste år blive ombygget til studieboliger. Det forventes, at studerende kan flytte ind i august 2020.

Tidligere dannede bygningerne her rammen om biblioteksskolen, men fra august 2020 vil bygningerne på Birketinget på Amager blive hjem for hundredvis af studerende. Her er en visualisering af, hvordan det kommer til at se ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto: Basecamp Student Real Estate

Hvert år på denne tid kommer mange, nye studerende til København, og så begynder den store jagt på at finde tag over hovedet. Og bladrer vi et år frem i kalenderen vil hundredvis af studerende kunne finde et nyt hjem i Danmarks hovedstad.

I august 2020 vil der nemlig stå 350 nye studieboliger klar til indflytning på Birketinget. Bygningerne rummer cirka 14.000 kvadratmeter, og husede tidligere biblioteksskolen under Københavns Universitet, der i dag hedder Institut for Informationsstudier. Men uddannelsen for bibliotekarer rykkede i 2016 til bygninger i Njalsgade og efterlod de tomme kvadratmeter, der nu igen kommer til at rumme studerende.

Udover studieboligerne vil cirka 3.000 kvadratmeter i bygningerne blive indrettet som fællesarealer, hvor beboerne får adgang til biograf, fitness, café, gaming, hobbyrum, et stort eventområde – og i bygningernes ånd vil der også blive etableret et bibliotek.

Her er et bud på, hvordan fællesarealerne vil tage sig ud i fremtiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto: Basecamp Student Real Estate .

Et af tre projekter i hovedstadsområdet

Det er Basecamp Student Real Estate, der bygger studieboligerne, og i en pressemeddelelse fortæller direktør og partner, Jesper Dam, at det er ønsket »at skabe de optimale rammer for den enkelte studerende, som giver base og samtidig motiverer til fællesskab og inspirerer i hverdagen og i studiemiljøet«.

Udover boligerne på Amager har virksomheden også to andre projekter i hovedstadsområdet, der omfatter 463 studieboliger på Sølvgade i København og 639 studieboliger på Skovbrynet i Lyngby.

Det er Lars Gitz Architects, der skal stå for bygningernes »ansigtsløftning«, og Studio Aisslinger tager sig af at designe de nye fællesarealer. Byggeprojektet på Amager forventes at koste 250 millioner kroner.