Alkoholforbud på omstridt plads i København hænger i tynd tråd

Et midlertidigt forbud mod at indtage alkohol skulle dæmme op for larm og utryghed på Anker Jørgensens Plads i København. Men nu vakler det politiske flertal bag beslutningen.

Et midlertidigt alkoholforbud i år skulle dæmme op for problemer med ballade, larm og utryghed på Anker Jørgensen Plads i København. Men nu vakler den politiske opbakning bag forslaget. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Larm, skænderier og utryghed har plaget Anker Jørgensens Plads i Sydhavn. Og derfor var et flertal af politikerne i Københavns Borgerrepræsentation klar til at tage utraditionelle metoder i brug.

Inden sommer i år skulle der indføres et midlertidigt alkoholforbud på pladsen, lød forslaget fra Socialdemokratiet, der fik den nødvendige politiske opbakning på Københavns Rådhus.

Men nu hænger forslaget i en tynd tråd, og det kan ende med, at der alligevel må knappes op og skylles ned på pladsen i år. Siden forslaget blev stillet, er der nemlig sket forskydninger i det politiske flertal bag forslaget, og dermed kan det ende med, at forslaget ikke bliver vedtaget, når det skal til afstemning på rådhuset 4. februar. Det skriver nyhedsmediet Sydhavnen LIV.

Tæl til 28

Ifølge mediet var der oprindelig 28 ud af Borgerrepræsentationens 55 medlemmer, som var for forslaget. Men siden dengang har Peter Dits Christensen forladt Venstre og er i stedet blevet løsgænger, og han oplyser nu, at han hælder til ikke at stemme for forslaget.

»Jeg går ikke ind for forbud, fordi jeg mener, at man blot rykker problemerne til et andet sted, i det her tilfælde Hørdumsgade. Hvis man vedtager et forbud her, vil det give anledning til flere forbud, og så kan vi ende med at være i en by fuld af forbud, og det er jeg ikke interesseret i. Derfor hælder jeg til at stemme imod et alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads,« siger han til Sydhavnen LIV.

Det vil bringe stemmerne på 27-27. Derudover har Kasandra Behrndt-Eriksen har forladt Socialdemokratiet og er siden blevet løsgænger. Hun kan dermed blive den afgørende stemme, men vil ifølge Sydhavnen LIV ikke oplyse, hvad hun stemmer. Overborgmester Lars Weiss (S) understreger dog, at han stadig håber, at man kan samle et flertal bag forslaget.