Hougaard vil afløse Ritt

Kampen om, hvem der skal afløse Ritt Bjerregaard, som borgmester i København er startet. Beskæftigelses- integrationsborgmester Jakob Hougaard melder sig som den første klar.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er den første kandidat på banen i kampen om, hvem der skal afløse Ritt Bjerregaard som overborgmester i København.

35-årige Jakob Hougaard meddeler til Berlingske Tidende, at han er klar til at overtage roret som leder af byens største parti efter kommunalvalget i november, efter Ritt Bjerregaard har besluttet sig for at indstille sin karriere ved næste valg.

- Ja, jeg er klart interesseret i at stille op som overborgmesterkandidat, lyder den kontante udmelding, fra byens beskæftigelses- og integrationsborgmester, efter at han har sundet sig over nyheden om, at hans 68-årige partifælle ikke genopstiller.

- Jeg er selv borgmester, og der vil være en naturlig forventning om, at jeg stiller op, uddyber han.

Men han siger samtidig, at han forventer, at den endelig afgørelse om, hvem der skal blive Socialdemokraternes bud på en ny overborgmester, vil blive afgjort på en urafstemning blandt partiets medlemmer.

- Og her ved man jo ikke, om der pludselig dukker en favoritkandidat op ude fra. Sådan var det, da Ritt blev valgt, forklarer han og erkender, at der ikke er nogen i gruppen, som er ligeså kendte som Ritt Bjerregaard, og det dermed kan blive en tung arv.

- Men vi har heldigvis tiden foran os, siger han fortrøstningsfuldt.