»Hitlers Æselører«: Mordmaskinens villige hjælpere

I en ny bog portrætterer holocaustarkæologen Anders Otte Stensager mordforbryderne fra Hitlers Tyskland. Lyt til den seneste udgave af »Hitlers Æselører« her.

Arkivfoto: I dagens udgave portrætterer Anders Otte Stensager forbrydere fra nazitidens Tyskland. Hvem var disse mennesker og hvad motiverede dem i deres modbydelige handlinger? Lyt med! Fold sammen
Læs mere
Foto: Ukendt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var helt almindelige mænd og kvinder fra Tyskland og Østrig, der ofte frivilligt deltog i nazisternes dødsmaskineri.

Først lod disse mennesker sig rekruttere til det hemmelige mord på Tysklands sindslidende og handicappede, som gik under den stærkt eufemistiske betegnelse »medlidenhedsdrab«, hvor 70.000 overvejende tyskere og østrigere mistede livet.

Siden fortsatte 120 af de samme folk deres morderiske karriere som medhjælpere i folkedrabet på Europas jøder. Det skete som deltagere i mordprogrammet »Aktion Reinhardt«, hvor nazisterne i tre dødslejre i Polen myrdede 1,7 millioner mennesker.

I en ny bog »Ondskabens Ansigter« portrætterer holocaustarkæolog Anders Otte Stensager nogle af disse forbrydere.

I programmet medvirker Stensager og forsøger at besvare spørgsmål om, hvem disse mennesker var. Hvad motiverede dem i deres modbydelige gerninger? Hvad foretog de sig af forbrydelser? Og hvad blev deres senere skæbne i mødet med de allierede og sidenhen i det senere vesttyske retsopgør?

Lyt til dagens udgave her:

Lyt til tidligere episoder her:

Følg Hitlers æselører på mobil