Her får du overblik over privatøkonomien

PENGEKALENDER 20 Overblik over privatøkonomien? Hvis ikke så brug redskaberne på internet, som kan regne på alt fra pensions til forsikring. Her er en håndfuld af mine foretrukne.

Dirch Passer lader til at have problemer med udregningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olaf Ibsen
Kniber det med overblikket over privatøkonomien? Så er det kun ét sted, der kan hjælpe. Oven i købet gratis. Internettet indeholder en række regnemaskiner til at samle, beregne, forudse og endda vurdere din privatøkonomi. Her er en række sites, der kan hjælpe inden for hovedgrupperne bankpriser, pension, forsikring og realkredit.

Bank:
Mybanker er en uafhængig virksomhed, der dels analyserer priserne på forskellige bankprodukter, dels tilbyder et marked for at bringe virksomheder eller velhavende private sammen med banker, der har brug for og vil byde på at låne dine penge.

Pengepriser er finanssektorens eget bud på en prisliste, som dog langtfra er så detaljeret som Mybanker.

Pension:
SEB Pension har lavet en af de mest avancerede regnemaskiner til pensionsopsparing og planlægning. Maskinen går endda ind i noget, der ligner rådgivning, på baggrund af de oplysninger, som du indtaster. Og den kan favne alt fra din formue og friværdi til offentlige ydelser i form af folkepension og ATP.

Nykredit tilbyder også at designe din pensionsøkonomi med en regnemaskine, der også kan indregne personlig formue og friværdi. Maskinen er meget enkel at bruge. Men den foreslår i mange tilfælde en personlig rådgivning i tilknytning til tallene.

Forsikring:
Forsikringsguiden er forsikringsbranchens eget værktøj til at sammenligne forsikringer og priser på tværs af selskaberne, og det er nettets eneste redskab af sin art. Godt til at finde basispriser på forsikringer. Men husk at prutte om prisen.

Realkredit:
Alle realkreditselskaberne har beregnere på deres sider, der oplyser prisen på et realkreditlån på et givent tidspunkt. Men BRF Kredit har en af de bedre regnemaskiner, som kan beregne og sammenligne, hvad en ændring i renten kommer til at betyde for de forskellige låntyper. Man skal desuden huske at se på, hvordan restgælden og dermed friværdien udvikler sig over lånets løbetid.