Her er Københavns farligste gader

Det er mere trafiksikkert at køre på Østerbrogade end på Vesterbrogade i København. Kommunen har lavet en top 18-liste over de mest uheldsbelastede strækninger.

Arkivfoto: Bax Lindhart Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du færdes i Rantzausgade i København, bør du tage de vagtsomme kørebriller på.

Rantzausgade er nemlig den suverænt mest trafikfarlige vejstrækning i Københavns Kommune, når man opgør uheldsfrekvensen ud fra antallet af færdselsulykker med personskade pr. million kørte kilometer pr. år.

Også på Frederiksborgvej, Søndre Fasanvej, Vesterbrogade og i Istedgade er risikoen for at komme til skade i trafikken højere end på resten af storbyens veje, fremgår det af en dugfrisk opgørelse over de mest uheldsbelastede strækninger i Københavns Kommune, som præsenteres for politikere i kommunes teknik- og miljøudvalg i dag.

Hvis man ser på de fire store brogader er der størst risiko for at blive involveret i en trafikulykke på Vesterbrogade, som er nummer tre på listen. Lidt mere sikkert er det at færdes på Amagerbrogade, hvor tre målte delstrækninger bonner ud på henholdsvis plads nummer syv (tættest på Christianshavn), nummer ni og nummer 16 (tættest på Tårnby Kommune). Østerbrogade indtager plads nummer 15, og Nørrebrogade, som er delvis lukket for biltrafik, er slet ikke med på listen over de farligste vejstrækninger.

Opgørelsen viser også, at fodgængere og cyklister i København nok bør holde et ekstra godt øje med bilerne, når de færdes på Søndre Fasanvej, i Holmbladsgade og i Prinsessegade. Det er nemlig de strækninger, hvor bløde trafikanter har størst risiko for at blive udsat for en trafikulykke.

Top 18 listen skal bruges i forbindelse med prioriteringen af de strækninger, som skal nyde godt af pengene i puljen til trafiksikkerhedstiltag. På forhånd er der lagt op til, at Prinsessgade skal trafiksaneres. Bl.a. skal busvenlige bump og hastighedsdæmpende foranstaltninger hjælpe de mange børn og unge fra Christianshavns Skole og Christianshavns Gymnasium mere sikkert over vejen.