Overraskende udmelding fra Landin: Har hele tiden været klar

 

‘Jeg savner Magnus vanvittigt meget.’

Ordene er Nikolaj Jacobsens, og de faldt kort efter den ringe præstation og det uafgjorte resultat mod Ungarn mandag aften. Det handlede om fløjstjernen Magnus Landin, som endnu ikke har været skrevet ind i EM-truppen, fordi han kæmper med en skadet tå.

Men spørger man Magnus Landin selv, har han været klar til at bide smerterne i sig og hjælpe Danmark ikke bare i kamp to mod Ungarn, men også i åbningsnederlaget til Island.

»Jeg var velvidende om, at med den her skade kommer det til at gøre ondt i længere tid. Jeg var klar på at skulle spille, selvom det godt kunne mærkes i foden. Jeg ville selvfølgelig gerne have, at helingen skulle blive bedre, men jeg vil rigtig gerne ind så hurtigt som muligt,« siger Magnus Landin og fortsætter.

»Jeg ville også gerne have været inde til de andre kampe - også selvom det gjorde lidt ondt.«

Den stærke fløjspiller er ikke bare vigtig i det offensive, men også defensivt er han så stærk, at han i topform er en essentiel mand i forsvaret. Og det er det, som Nikolaj Jacobsen angiveligt har savnet. Men han har også selv fravalgt det.

»Vi tester Magnus i dag, og så ser vi, hvordan og hvorledes den test falder ud. Vi har et håb om, at han kan deltage - ellers havde vi sendt ham hjem,« siger Nikolaj Jacobsen, der dog vil trække sin beslutning om en indskiftning helt til det sidste onsdag morgen.

»Jeg er nødt til at vente til lige inden deadline. Jeg er nødt til at sikre mig, at begge målmænd er friske i morgen tidlig, inden jeg skifter.«

Magnus Landin kan altså komme i spil til den vigtige og måske sidste kamp mod Rusland. Den skal Danmark vinde med to, men er samtidig afhængig af Islands hjælp i kampen inden.

Landin vil dog hellere end gerne bidrage til dansk succes.

»Det skulle gerne blive bedre for hver dag. Nu skal jeg træne med i dag, og jeg håber også på, at jeg måske kan få chancen for at komme med på holdet i morgen,« siger Magnus Landin.

Han har holdt sig i gang, mens holdkammeraterne har spillet kampe.

»Jeg styrketrænede lidt på den første kampdag, og jeg var faktisk også ude at træne lidt i går. Jeg trænede lidt for mig selv.«

Mens Magnus Landin har forsøgt at få ventetiden i Malmø til at gå med selvtræning, er kampene noget andet. Her må unge Landin sidde på tribunen og følge med i de smerter, som holdkammeraterne har gennemgået i det svenske.

»Det er hårdt at se holdet spille og ikke selv være med og have indflydelse i kampene. Det har også været ekstra hårdt at kigge på det, når resultaterne ikke lige har spillet for os.«

»Man har en følelse af, at man sidder og er mere nervøs uden for banen, end når man selv spiller. Det har ikke været super sjovt, men jeg håber at kunne være med nu her, siger Magnus Landin.