Odnese Håndbold gør vildt scoop: Henter en af verdens bedste

Èn af verdens bedste håndboldspillere vender tilbage til Danmark.

Mandag er den hollandske stjernespiller Nycke Groot blevet præsenteret i Odense Håndbold.

Nycke Groot og Odense Håndbold har indgået en toårig aftale fra sommer. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Cheftræner i Odense Håndbold, Jan Pytlick, lægger ikke skjul på, hvor meget skiftet betyder for klubben.

»Jeg er utrolig glad for, at vi har lavet en aftale med så dygtig og rutineret en spiller. Det betyder meget for vores hold, og det er klart, at det også betyder noget for vores ambitioner, både nationalt og internationalt, at få en spiller med Nycke Groots kapaciteter ind i truppen.«

Nycke Groot er efterhånden blevet 30 år, men rangeres uden sammenligning for at være blandt verdens bedste spillere.

I de sidste fire år har hun spillet hos Györ i Ungarn. Inden da spillede hun tre år i TTH Holstebro, efterfulgt af fire år i Herning-Ikast.

Om klubskiftet til Odense Håndbold udtaler hun selv følgende:

»Jeg glæder mig til at skulle tilbage til Danmark. Jeg har tidligere haft en god tid i Danmark, og jeg kunne allerede mærke sidste år, at jeg savnede den danske kultur og de venner, som jeg har fået i Danmark,« siger Nycke Groot og fortsætter:

»Jeg glæder mig til at blive en del af holdet. Odense Håndbold er en god og stabil klub, og deres ambitioner matcher de ambitioner, som jeg selv har. Odense Håndbold går efter at være med i toppen af Europa, og jeg håber, vi til næste år kan nå Final4 og drille nogle af de store hold.«

Under sit ophold i Herning-Ikast, som dengang hed FCM Håndbold, vandt Nycke Groot to danske mesterskaber og to pokaltitler. Med Györ har hun vundet to Champions League-titler og tre ungarske mesterskaber.

Tidligere i år meddelte Nycke Groot, at hun stopper på det hollandske landshold. Inden var hun med til at vinde sølv og bronze ved både EM og VM. Ved EM i 2016 blev hun tilmed kåret til turneringens bedste spiller.