Nikolaj Jacobsen lukker ned: 'Jeg ønsker ikke at uddybe nu'

Døren til Nordvest Hallen i Tjørring er lukket. Nej, den er låst.

Og inde bagved løber Mikkel Hansen, Casper U. Mortensen og de andre danske landsholdsstjerner rundt og træner. Men ingen må se det. For landstræner Nikolaj Jacobsen har dagen efter VM-åbningssejren over Chile brug for ro.

»Jeg har lukket træningen af flere grunde, som jeg ikke lige ønsker at uddybe nu. Men først og fremmest ville vi gerne lige have ro på i dag. Vi har haft en lidt lang tur herover i nat. Eller måske ikke lang tur. For dem, der spiller i Danmark, er det en lang tur, men for os, der spiller i Tyskland, var det som at spille et opgør mod en af de tætteste klubber, der ligger omkring,« siger Nikolaj Jacobsen.

Det er ikke så tit, at det sker hos det danske landshold, at der lukkes for træningen, og derfor er det også en ting, der får folk til at spekulere på, hvad Nicolaj Jakobsen tester af taktiske finurligheder inden lørdagens kamp mod Tunesien i Boxen i Herning.

Men der er ikke meget hjælp at hente.

»Vi ville lige have lidt ro på i dag, og der er nogle småting, som vi skal have arbejdet med. Jeg skal nok åbne igen,« siger landstræneren med et smil.

Det danske landshold tog turen fra København til Herning natten efter storsejren på 39-16 i VM-åbningskampen. Når adrenalinen alligevel holder spillerne vågne det halve af natten, kunne man lige så godt bruge den på transport, var vurderingen.

Og nu er det danske landshold så nået frem til den faste base i Herning. Alle er friske, men Hans Lindberg tog en styrketræning på hotellet som eneste fraværende i den lille hal uden for Herning.

Han og alle andre burde dog blive klar til en fysisk hård kamp mod de afrikanske mestre fra Tunesien.

»Nu har vi set tre kampe med dem, og så glæder vi os til at se, hvad de bringer med ind i turneringen. Jeg vil gerne gå med til at sige, at de spiller hårdt. De bruger deres fysik. De har også spillet utroligt mange af deres træningskampe meget i undertal,« siger Nikolaj Jacobsen.

Det bliver altså muligvis et slagsmål på halgulvet, men også en kamp, hvor Danmark er storfavoritter på hjemmebane. Den bløde start mod Chile bliver i hvert fald en tand hårdere, men koncentrationen skal stadig holdes mod en på papiret ringere modstander.

Det bliver heller ikke et problem, mener Mikkel Hansen.

»Jeg tror, at en kamp som vores anden træningskamp mod Ungarn har vist, at vi ikke skal mangle mange procent, før vi kan komme i problemer,« siger Paris SG-stjernen, der ikke selv var med i den sidste testkamp mod Ungarn, der endte uafgjort.

Men han er helt klar i både krop og hoved, selvom der også netop er født ham hans første barn.

»Folk skal ikke være så bekymrede for mig. Jeg er naturligvis 100 procent fokuseret på at præstere,« siger Mikkel Hansen, som har store forventninger til den danske slutrunde.

»Der er ingen tvivl om, at det her først og fremmest er en kæmpe oplevelse, men derudover har vi et rigtig godt hold, og kan vi formå at komme op at ringe hver eneste kamp, tror jeg også på, at vi kan nå langt.«