Nedtur for danske rivaler: Kæmpeprofil misser VM

En af Danmarks værste konkurrenter til VM-titlen, Norge, er svækket før de store håndbold-mesterskaber starter i næste uge.

De stærke nordmænd må nemlig undvære en af holdets største profiler, bagspilleren Kent Robin Tønnesen, som har pådraget sig et brud i sin ene hånd.

»Det er en meget uheldig og kedelig skade. Jeg havde virkelig set frem til VM. Selvom jeg nu er sat på sidelinjen, ønsker jeg resten af truppen held og lykke i Danmark, og jeg lover at komme stærkt tilbage,« siger den 27-årige højreback, som nu står foran en operation

Det var under det norske landsholds træning fredag aften, at Veszprém-spilleren, som har spillet 98 landskampe, kom til skade.

Landstræner Christian Berge har indkaldt THW Kiel-spilleren Harald Reinkind som erstatning for Tønnesen i Norges nu svækkede VM-trup.

Norge, som er blandt VM-favoritterne, er Danmarks på papiret hårdeste modstander i det indledende gruppespil ved VM, som skal spilles i både Danmark og Tyskland.

De starter VM på fredag mod Tunesien i Herning, hvor holdet skal spille sine gruppekampe.

»Jeg tror, at enten Danmark eller Norge vinder VM. Helt sikkert,« lyder ekspertrådet fra den danske landsholdslegende Joachim Boldsen, som skal dække VM for norsk tv.