Landsholdsstjerne så triumfen på krykker: 'Hvor er det sindssygt!'

 

René Toft Hansen var på plads i Boxen søndag aften. Ikke på banen, for en skade tvang ham til at udgå midt i turneringen.

I stedet så han med fra sidelinjen på krykker, efter han er blevet opereret, men han var alligevel et stort smil, da den store sejr var i hus. En triumf, han kalder 'helt fantastisk' af det danske landshold.

»Det har været rigtig hårdt at sidde ude, jeg ville gerne have været med. Gutterne gjorde det fantastisk, og hvor er det sindssygt. Jeg er stolt af hele holdet. Det er en mandfolke-præstation, og det er helt fortjent,« siger Rene Toft Hansen til TV 2 Sport.

Fra sidelinjen kunne han se Danmark sætte sig fuldstændigt på kampen efter ti minutters tid. En kamp, som Danmark vandt med 31-22 over Norge. Og gennem hele turneringen har Danmark gjort en stærk figur. Ti sejre af ti mulige er, hvad Nikolaj Jacobsens mandskab har hentet ved årets VM.

Og at kunne kalde sig verdensmester betyder rigtig meget for René Toft Hansen, der er et stort smil på skærmen. Med god grund.

»Det betyder alt. Det var den medalje, der manglede. Det kan ingen tage fra os. Vi er sindssygt stolte af det her,« siger Rene Toft Hansen til TV 2 Sport. Han måtte udgå i det første opgør mod Norge, og det stod hurtigt klart, at han ikke var i stand til at fortsætte i turneringen. I stedet blev hans bror, Henrik Toft Hansen, skiftet ind.

Efterfølgende er René Toft Hansen blevet opereret i lysken, og der venter en håndboldpause på omkring et halvt år. En noget hård skæbne for landsholdsstjernen, der dog kan se fremt til en kæmpe hyldest sammen med resten af landsholdet.

Søndag aften bliver de hyldet på balkonen ved Herning Kongrescenter, og mandag går turen så til København, hvor de danske guldvindere skal have pandekager og jubelbrøl i Hovedstaden.