Landsholdskollega erstatter Svan i dansk håndboldkoloni

Johan Hansen skifter til Flensburg-Handewitt og holder dansk tradition i hævd.

27-årige Johan Hansen er i gang med sin anden sæson for Hannover-Burgdorf i den tyske Bundesliga. Næste sæson hedder arbejdspladsen Flensburg-Handewitt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lasse Svan går på håndboldpension til sommer, men Flensburg-Handewitt kommer også fremover til at have en dansk profil på pladsen som højre fløj.

Den slesvigske klub har lavet en tre år lang aftale med Johan Hansen, der skifter fra Hannover-Burgdorf efter den igangværende sæson. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

»Johan hører til de bedste på sin position og passer perfekt til vores spilfilosofi,« siger Flensburg-træner Maik Machulla.

Johan Hansen er fra Færøerne, men spiller på det danske landshold. Med ham fortsætter Flensburg-Handewitt en lang tradition med højrefløje, der er hentet nord for grænsen.

Hansen følger efter Lasse Svan, Søren Stryger og Christian Hjermind i en ubrudt række af danske landsholdsprofiler på positionen.

»Johan er en toptransfer for os. Siden 1996 har Flensburg-Handewitt haft en dansk højrefløj. Denne tradition vil vi gerne fortsætte efter Lasse Svan.«

»Johan passer med sin mentalitet og teknik perfekt til klubben,« siger klubbens direktør, Dierk Schmäschke.

Flensburg-Handewitt har i årevis været en magnet for danske topspillere. I denne sæson har klubben ud over Lasse Svan også Mads Mensah, Simon Hald, Lasse Møller, Kevin Møller og Emil Jakobsen i stalden.

/ritzau/