Fra nat til dag på 48 timer: Samtale gav Nolsøe ro i maven

Efter en uheldig kamp mod Tyskland var Lærke Nolsøe tilbage på toppen i tirsdagens kvartfinale.

Lærke Nolsøe fandt ro efter samtaler med landstrænerduoen ovenpå sin uheldige kamp mod Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun spillede 20 uheldige minutter i søndags mod Tyskland, inden hun blev plantet på udskiftningsbænken.

Men hvis nogen frygtede, at tre afbrændere på tre forsøg tilsat en teknisk fejl havde sat sig i Lærke Nolsøe, fik fløjspilleren belært dem om noget andet.

Mod Brasilien tirsdag aften var hun sikkerheden selv og scorede alle de seks gange, hun forsøgte sig mod den brasilianske keeper.

Kampen kom dermed til at stå som en hurtig, personlig oprejsning for Viborg-fløjen, der forinden havde haft samtaler med landstrænerduoen, Jesper Jensen og Lars Jørgensen, for at bearbejde oplevelsen mod tyskerne.

»Det var da en lille revanche for mig. Men som Jesper og Lars forklarede mig, så kan det godt være, at folk udefra fokuserer meget på de mål, jeg laver. Men jeg lavede altså mange andre gode ting i den kamp.«

»Jeg gik fra snakken med dem med en ro i maven omkring, at jeg ikke havde spillet en forfærdelig kamp. Det hjalp mig, og det var fint at få det på plads,« siger Lærke Nolsøe.

Fraset kampen mod Tyskland har hun haft pæn succes ved VM. Derfor arkiverer hun også oplevelsen i kategorien med ting, der bare sker engang imellem.

Det var nemlig ikke, fordi den tyske målvogter Dinah Eckerle var en mere frygtindgydende udfordring end Brasiliens Barbara Arenhart.

»Jeg tror ikke, det handler så meget om, hvilken målvogter, der står derinde, og Arenhart har stået rigtig godt fra fløjene i denne turnering. Jeg havde bare noget, jeg gerne ville have ud.«

»Der var god timing i tingene, og det var en dejlig kamp,« siger Lærke Nolsøe.

Efter kampen mod Brasilien er hun nu mest scorende dansker ved VM. 28 gange har hun sendt bolden i nettet på sine i alt 36 forsøg.

/ritzau/