Anders Zachariassens mor græd i telefonen: 'Vi står og hyler alle sammen'

 

Det var ikke kun spillerne, der brød ud i tårer efter guldtriumfen.

Det samme gjorde hele Anders Zachariassens familie, der var til stede i Jyske Bank Boxen under finalekampen mod Norge.

B.T. Sport fangede Anders Zachariassens mor, Lone, til en kommentar over telefonen efter kampen.

Og det tager ikke engang 30 sekunder, før hendes stemme langsomt begynder at knække.

»Det er så svært at snakke om, for det er så ubeskriveligt. Det er så vildt, at vi nu har en verdensmester i familien,« lyder de første ord fra en meget rørt mor med tårer i øjnene.

»Amen, det er kæmpestort. Jeg er så rørt. Hele familien er samlet herover,  og vi står og hyler alle sammen.«

Farmor, farfar, søster, niece, svoger, svigerforældre, kone, datter, far og mor.

Hele familien var stærkt repræsenteret og støttede Anders Zachariassen under kampen. Umiddelbart efter kampen var Anders Zachariassen også ude og hilse på de fremmødte familiemedlemmer.

»Han kom ud til os, og så stod den ellers på kram og lykønskninger. Det er en stor drøm for Anders, der er gået i opfyldelse. Han var, ligesom os andre, meget rørt over det hele.«

De danske gulddrenge skal fejres på Herning Kongrescenter senere søndag.

Lone Zachariassen regner også med, at familien fortsætter fejringen og følger drengene.

»Vi har ikke helt besluttet det endnu. Dem med små børn tager i hvert fald hjem, men vi andre tager nok ned og fejrer drengene. Vi har i hvert fald fri i morgen, så vi skal ikke nå noget, men nu må vi se,« fortæller Lone Zachariassen.

»Heldigvis er der stor opbakning fra alle kanter hjemme i Sønderborg. Både fra vores arbejdspladser, men også fra folk, vi møder i gaderne. Vi kommer fra en lille flænge, og alle føler jo, at de kender Anders lige for tiden. Det er også væltet ind med beskeder og opkald. Vi har slet ikke nået at svare dem alle. Det er hammer vildt.«

Anders Zachariassen scorede tre mål i finalen. Samtidig var han en mur i det danske forsvar, hvor han stod bundhamrende solidt. Mor Lone mener da også, at det var sønnikes bedste landskamp.

»Det fik vi i hvert fald af vide, at de havde snakket om i fjernsynet. Og jeg synes også, det var hans bedste kamp. Men man skal huske, at det er et hold, der har skabt det her. Og sikke et landshold! Og sikke en landstræner vi har, der bare formår at får det mest optimale ud af hver spiller. Det er meget, meget imponerende,« siger Lone Zachariassen slutteligt.

Landsholdet skal fejres på Herning Kongrescenter senere søndag. Mandag skal de fejres på Rådhuspladsen i København.