Absurd VM-kaos fortsætter: Ny nation trækker sig efter corona-udbrud

Først var det Tjekkiet, der måtte melde fra til VM, og nu er turen så kommet til USA.

På grund af det store smitteudbrud har nationen således valgt at trække sig fra slutrunden, der begynder onsdag aften.

Det oplyser IHF på sin hjemmeside.

Dermed overtager Schweiz  amerikanernes plads, efter Nordmakedonien tidligere på aftenen trådte ind i turneringen efter Tjekkiets afbud.

Tidligere tirsdag kunne USAs svenske træner, Robert Hedin, oplyse, at hele 18 personer på holdet var blevet testet positive for coronavirus.

»Vi er blevet testet hele vejen igennem og fik en kviktest så sent som i mandags. Den var negativ, men da vi gik ind på portalen, der viser vores tidligere tests, var 18 i spillergruppen positive. Vi tror, at en af dem, der kom fra USA havde smitten med, men vi ved det ikke,« sagde landstræneren, der selv er ramt.

USA's landshold har på det seneste været i Vejen i Danmark, hvor de har trænet op til slutrunden, inden det var planen, at de skulle rejse til Egypten onsdag.

Det er første gang siden 2001, at USA er med til en VM-slutrunde.

På holdet er to danskere med delvist amerikansk baggrund: Jakob Rysgaard Christiansen, højreback for Ajax Københavns U17-hold, og Nicolai Weber, højrefløj fra KIF Koldings U19-hold.

Det er ikke meldt ud, om danskerne er ramt af udbruddet på det amerikanske mandskab, men de får under alle omstændigheder ikke mulighed for at vise sig frem ved dette års VM.