Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

X ved Facebook

05DEBjeve-Eva-Agnete-Selsin.jpg
BMINTERN - Eva Agnete Selsing Fold sammen
Læs mere

Facebook er ligesom en slags FN, med kontrol over folks ytringer. Højreorienterede brugere af mediet vil vide, at selv de mest åbenbare konstateringer af forhold relateret til indvandringen kan sende det redeligste menneske i facebook-karantæne i ugevis. Denne magt udøves parallelt med officiel regnbueglæde og promovering af piger og kvinder – hvilket er fint nok. Men der tegner sig et tydeligt billede af en meget langt fra værdineutral, global og politisk magthaver.

Således vil Facebook lave et værktøj, som skal hjælpe brugerne til at afsløre russisk misinformation. Hvorfor det lige præcis er dette problem, man afsætter ressourcer til at adressere, skyldes nok tidens trang til at gøre Putin og ikke islamismen til det store problem. Putin er lissom bare mere overskuelig som fjende, ikke sandt? Men altså, endnu et politiserende tiltag fra koncernen, hvis galionsfigur Mark Zuckerberg har mødtes og drøftet censurmuligheder med selveste Angela Merkel. Hvornår mon Facebook bliver sat på valgkortet et sted?