Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Wilhjelm og idiotien

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Den gamle venstrefløjspolitiker, Preben Wilhjelm, er en selvsikker mand. Måske er det derfor, han tør skrive et indlæg i Politiken under overskriften: »Vi er ikke idioter, Kristian Jensen.«

Preben Wilhjelm er utilfreds med finansminister Kristian Jensens regnestykker. Unge Jensen påpeger, at en finansskat kan koste dyrt, »for selv en lille skat i procent kan blive en stor skat i absolutte tal, når den lægges på mange handler.« Og så er det, at Wilhjelm farer i flint. For Wilhjelm kan ikke se, hvordan et stort provenu i skat kan »ramme samfundet«. Naturligvis ikke. I en venstreorienteret verden er, kan man ikke tillade sig at betvivle skatters nyttige virkninger. »Undskyld, læserne og jeg er ikke idioter,« skriver Wilhjelm og tager læserne som gidsel. For sin egen idioti.