Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Vorherre til hest

06DEBEDITH-THINGSTRUP-10425.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Danmarks Radios korrespondent i USA, Johannes Langkilde, er en klog fyr. Han har indgået en god kontrakt med sin arbejdsgiver. På den baggrund har han fået betalt transporten af sin kones hest fra Danmark til Washington D.C. til en pris af 70.000 kroner. Det virker skørt siger SFs medieordfører, Jacob Mark, ifølge Ritzau.

Nej, tværtimod. Johannes Langkilde og Danmarks Radio opfører sig særdeles rationelt. DR har pengene, som kommer automatisk fra licensbetalerne. Langkilde vil hellere have transporten betalt end at få højere løn, som i givet fald skal beskattes. Det er ikke Langkilde og DR, der er skøre, men derimod SF og de andre licens- og skatteelskende partier. De får, hvad de har skabt. Politisk idioti er noget, vi giver hinanden. Licens og skat er noget, vi tager fra hinanden.